Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2012 14:56:07

Úspěchy českých vědců versus ignoranství koaliční vlády

Úspěchy českých vědců versus ignoranství koaliční vlády

Prakticky každý měsíc se dozvídáme o úspěchu českých vědců v oblasti, jako je například medicína.

Poslední objev libereckých vědců z tamní Technické univerzity, tedy speciální vrstva, která dokáže zničit i ty nejnebezpečnější bakterie, může být pro medicínu přelomová a může zachraňovat životy po celém světě. Je to jen další důkaz toho, že česká věda je na špičkové úrovni.

V tomto ohledu je velmi smutné, že pravice prakticky ustavičně od roku 2006, kdy se dostala do Strakovy akademie, rozpočet na vědu a výzkum (a stejně tak školství) snižuje. Česká věda je přitom obor, na který bychom měli být náležitě pyšní a hýčkat si ho jako rodinné stříbro. Ke školství by se podle mého názoru mělo přistupovat s vědomím, že každý prvňáček, nebo předškolák v mateřské škole, může jednou něco dokázat a přijít s objevem, který může zachraňovat životy. Je však na státu, jak se k těmto ambicím jednotlivců postaví - zda je bude podporovat formou kvalitního základního, středního i vysokého školství, anebo se ke vědě a vzdělávání postaví zády, jak to činí současná vláda.
Libereckým vědcům k jejich úspěchu gratuluji a smekám před nimi.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama