Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2012 17:29:55

Úspory dle vládní koalice - propagace maturit bezmála za milion soukromou firmou

Úspory dle vládní koalice - propagace maturit bezmála za milion soukromou firmou

Je to pár týdnů, co vypukla koaliční krize. Jedním z důvodů byl i alibistický krok dnes již bývalého ministra školství, který koalici opustil kvůli tomu, že vláda učitelům vzala až tisícikorunu z platu...

Nejen, že učitelé budou muset část svých platů oželet, ale dnes se dozvídáme, za jaké věci je vláda a ministerstvo školství ochotna peníze "vyhazovat". Je to například osmisettisícová zakázka na propagaci státních maturit, kterou bude provádět soukromá firma. Již v minulosti jsem upozorňoval, že státní maturita v podobě, jakou prosadil dnes už bývalý ministr školství, je naprosto k ničemu a bude znamenat vyhazování 250 milionů korun ročně. Vyhazování za propagaci státní maturity pak považuji za naprostý výsměch učitelům do tváře.
Propagovat předražený a administrativně přebujelý zmetek - jakým státní maturita v současné podobě bezesporu je - je naprosto zbytečné. Je otázkou, zda je nutné propagovat tzv. státní maturity, když jsou pro středoškoláky povinné nebo je tomu snad jinak? Také se ptám, zda není v silách CERMATu, aby tuto "nutnou propagaci" zvládl sám?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama