Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2010 22:20:58

V Rakovníku by mohlo být komplexní zemědělské centrum

V Rakovníku by mohlo být komplexní zemědělské centrum

Rakovník - Rakovnický region se potýká s nedostatkem pracovních míst a mělo by být ještě hůře. Podle senátora Marcela Chládka (ČSSD) se situace nezlepší do té doby, dokud se nezlepší na Rakovnicku infastruktura.

 „Osobně jsem obešel několik podniků a situace není dobrá. Chystá se propouštění desítek, ne-li stovek zaměstnanců,“ upozornil na současný stav významnějších podniků senátor Marcel Chládek.

Podle něj by Středočeský kraj byl ochoten investovat desítky milionů korun, aby pomohl zmírnění dopadu hospodářské recese, tedy hospodářského úpadku, na Rakovnicku.

Kraj společně se senátorem Chládkem vychází z přesvědčení, že Rakovnicko je bývalý zemědělský region. V současné době je velmi populární agroturistika s ekologickým zemědělstvím a následnými produkty. „Musely by se však vyřešit majetkové vztahy mezi zemědělskou školou a statkem,“ upozornil senátor. „Spolu s botanickou zahradou by v Rakovníku vznikl jakýsi zemědělský komplex, čímž by v Rakovníku vznikla nová pracovní místa,“ konkretizoval senátor Marcel Chládek.

„Jakoukoliv spolupráci vítáme a nevidím v tom problém,“ odpověděl čelní představitel Rakovníka, starosta Zdeněk Nejdl.

www.rakovnicky.denik.cz, autor: Miroslav Elsnic, 23.2.2010

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama