Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2010 9:00:00

V Roztokách by položen základní kámen vědeckotechnického parku

V Roztokách by položen základní kámen vědeckotechnického parku

www.kr-stredocesky.cz, 5.8.2010

Náměstek hejtmana Marcel Chládek čtvrtého srpna v Roztokách u Prahy slavnostně položil základní kámen Vědeckotechnického parku – nové středisko výzkumu a vývoje pro nadějné i již zavedené firmy především z oblasti automobilového průmyslu, ale také pro výzkumníky a vývojáře ze strojní fakulty ČVUT. Do  projektu v hodnotě téměř půl miliardy korun by se měly první firmy přistěhovat v září 2011.

Celá akce se konala za účasti senátora Jiřího Dienstbiera, náměstka středočeského hejtmana PhDr. Marcela Chládka, rektora ČVUT prof. Ing. Václava Havlíčka, CSc. a dalších významných osobností. Investorem projektu je společnost VTP Roztoky a.s., člen skupiny Trigema. Hlavním partnerem je Fakulta strojní ČVUT v Praze.

„Hlavním úkolem právě vznikajícího vědeckotechnického parku bude poskytnout partnerům unikátní prostředí pro rozvoj jejich inovačních aktivit a poskytování kapacit pro účely aplikovaného výzkumu a vývoje,“ říká Ing. Hugo Jandl, hlavní manažer projektu. „Byla zejména navázána spolupráce s Výzkumným centrem spalovacích motorů a automobilů Josefa Božka při Fakultě strojní ČVUT v Praze, které je hlavním partnerem projektu.“

Vědeckotechnický park Roztoky se zaměří především na firmy a výzkumníky z oblasti automobilového průmyslu. Ve spolupráci s ČVUT a podnikatelským sektorem se chce zabývat výzkumem a vývojem spalovacích motorů pro automobily a motorů s alternativními pohony nebo třeba konstrukcí vozidlových převodovek. Práci v parku o celkové užitné ploše 4 200 m2 by mělo najít zhruba 150 kvalifikovaných pracovníků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama