Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2012 20:06:07

Varování šéfa Svazu průmyslu a dopravy by vláda neměla brát na lehkou váhul

Varování šéfa Svazu průmyslu a dopravy by vláda neměla brát na lehkou váhul

ČSSD plně rozumí obavám prezidenta Svazu průmyslu a dopravy Jaroslava Hanáka z upadajícího systému vzdělávání v ČR.

Sociální demokracie je přesvědčena o tom, že se situace v oblasti školství za doby fungování vlády P. Nečase a především bývalého ministra školství Josefa Dobeše, přiblížila kritické hranici.
Pokud bude Nečasova vláda pokračovat v politice, kdy v oblasti školství bezmyšlenkovitě škrtá, kolabuje v čerpání evropských peněz a namísto systematické podpory tuto oblast systémově oslabuje, pak reálně hrozí, že dojde k  dramatickému úbytku odborníků, a to především v oborech, které jsou pro budoucnost České republiky klíčové.
Katastrofální je rovněž situace v oblasti učňovského školství, kdy pravicová vláda nedělá téměř nic pro to, aby tento stav zlepšila. Sociální demokracie už proto v Senátu Parlamentu ČR přišla s alternativní pracovní skupinou, která by napomohla tento stav zlepšit.
České školství stojí na rozcestí a ČSSD je ochotna s vládou jednat o systémových krocích, které povedou ke zlepšení tohoto stavu. Je ale nutné, aby obdobná vůle k jednání byla i ze strany vládní koalice. Od zahraničních společností už totiž zaznívají dokonce varovné hlasy, že pokud se český systém vzdělávání nezlepší, tak budou muset své společnosti přesunout do těch částí Evropy, kde najdou odpovídající kvalifikovanou pracovní sílu.
Pevně věřím, že si předseda vlády Nečas vezme dnešní slova šéfa Svazu průmyslu a dopravy Hanáka k srdci a oblast školství se stane konečně skutečnou prioritou současné vlády.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama