Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2010 10:00:00

Vědecké špičky představily projekty podporované Středočeským krajem

Vědecké špičky představily projekty podporované Středočeským krajem

www.kr-stredocesky.cz, 4.5.2010

V prostorách Krajského úřadu Středočeského kraje byly včera představeny vědecké projekty ELI a BIOCEV, které podporuje Středočeský kraj. Oba projekty prošly národním hodnocením  projektových žádostí v první výzvě prioritní osy 1 Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace 2007-2013 na vybudování evropských center excelence. O definitivní podobě jejich financování by měla rozhodnout Evropská komise do konce roku 2010.

„Projekty ELI a BIOCEV mají plnou podporu Středočeského kraje. Oba projekty přispějí mimo jiné k tvorbě nových pracovních míst, rozvoji nových perspektivních oborů a posílení konkurenceschopnosti Středočeského kraje. Středočeský kraj dlouhodobě usiluje o to, aby se rozvíjel jako svébytný a hospodářsky silný region se znalostně orientovanou ekonomikou. Projekty BIOCEV a ELI jsou jedinečnou příležitostí k využití a dalšímu rozvoji inovačního potenciálu kraje a současně dávají šanci na alespoň částečné splacení dluhu, kdy do středočeské infrastruktury plynulo historicky málo peněz“ uvedl na včerejší tiskové konferenci hejtman David Rath.

Projekt ELI představil doc. Jan Řídký, CSc., ředitel Fyzikálního ústavu AV ČR . Bývalý předseda AV ČR a nyní koordinátor projektu BIOCEV Prof. RNDr. Václav Pačes, DrSc. mluvil o biomedicínském centru spolu s prof. doc. RNDr. Janem Tachezym, Ph.D. z Univerzity Karlovy.

Na fotografii: Hejtman Středočeského kraje David Rath se svým náměstkem Marcelem Chládkem a vědci: Prof. RNDr. Václavem Pačesem, DrSc., doc. Jan Řídkým, CSc. a prof. doc. RNDr. Janem Tachezym, Ph.D.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama