Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2014 20:03:00

Výsledek auditu je důkaz, že školství umí čerpat prostředky z evropských fondů

Výsledek auditu je důkaz, že školství umí čerpat prostředky z evropských fondů

Evropská komise - Systém řízení OP VK je v pořádku

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) úspěšně plní cíle, které si pro letošní rok stanovil. Nejenže velmi dobře plní limit čerpání finančních prostředků, ale daří se mu i z pohledu nastavení řídícího a kontrolního systému. Potvrdil to i audit Evropské komise, který probíhal od 12. do 23. května 2014 a kontroloval certifikované výdaje za období od 2. července 2012 do 31. března 2014.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jako Řídící orgán Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost získalo od Evropské komise opravnou anglickou verzi návrhu auditní zprávy z auditu systémů OP VK s výslednou známkou 2. To v praxi znamená, že systém řízení tohoto programu funguje, nejsou tedy třeba žádná nová systémová opatření. Operačnímu programu zároveň nehrozí ani plošné korekce.

„Je to důkaz toho, že školství umí čerpat prostředky z evropských fondů a jsem rád, že audit toto potvrdil,“ řekl k výsledku ministr školství Marcel Chládek.

Opravná verze návrhu auditní zprávy byla Evropskou komisí vypracována na základě doplňujících informací k původnímu návrhu auditní zprávy, který komise touto verzí korigovala. Doplňující informace připravil Řídící orgán programu ve spolupráci s Ministerstvem financí a Ministerstvem pro místní rozvoj.

Finální verzi auditní zprávy bude ještě předcházet reakce České republiky na český překlad návrhu zprávy, který Řídící orgán obdrží v následujících týdnech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama