Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2012 10:52:02

Za šlendrián v účetnictví na MŠMT musí padat hlavy

Za šlendrián v účetnictví na MŠMT musí padat hlavy

Kontroloři z Nejvyššího kontrolního úřadu zjistili, že se na ministerstvu školství v roce 2011 nevedlo řádně účetnictví, jak ukládá zákon. Nejasnosti dosahují celkové výše přes 26 miliard korun!

Tyto informace jen potvrzují, v jak nehorázném chaosu ministerstvo školství funguje. Je otázkou, jestli takto vedená organizace může řídit kvalitně celou oblast školství. Pokud jsou totiž nejednoznačnosti a nejasnosti v účetnictví MŠMT u takto vysoké částky v řádech miliard, jedná se o evidentní systémové selhání Fakt, že se pochybení týká i předfinancování výdajů, které má proplatit Evropská unie, je tak posledním hřebíčkem do rakve čerpání Evropských fondů na MŠMT. NKÚ dále upozornil na to, že nehmotný majetek nebyl inventarizován vůbec... Očekávám u takto závažné věci jasné vyjádření ministra školství, který veřejnost seznámí s kroky, které povedou k nápravě. A zároveň jasné vysvětlení, jak je něco takového vůbec  možné, a kdo za to ponese zodpovědnost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama