Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2010 9:00:00

Zastupitelé rozhodli: místo kanceláře bude maňásek

Zastupitelé rozhodli: místo kanceláře bude maňásek

www.rakovnicky-denik.cz, autor: Miroslav Elsnic, 5.5.2010

Rakovník – Stará budova u rakovnického gymnázia, poslední roubená stavba v Rakovníku, hýbe děním na rakovnické politické scéně. Takzvaná Lechnýřovna se stala trnem v oku dvou zastupitelů paradoxně z rivalských politických stran.

Michalu Volfovi (ODS) a také Miloslavu Kubínkovi (KSČM) se především nelíbí, že zde nevznikne sídlo Svazku měst a obcí Rakovnicka, jak bylo původně řečeno, ale že zde bude stálá expozice loutek.  Dalším paradoxem je, že pouze Volf nehlasoval o přijetí dotace ve výši bez mála 6,1 milionu korun z regionálního operačního programu (ROP), zatímco Kubínek i přes svou kritiku ruku pro přijetí dotace nakonec zvedl.

Rozpočet města tak bude v příštích dvou letech zatížen o povinnou spoluúčast ve výši bez mála 2,6 milionů korun.  Zastupitel Michal Volf upozornil, že město vynaložilo velké peníze na koupi budovy a následného zpracování projektu s cílem umístit sem kanceláře svazku. Ten ze všeho ale vycouval. „Je to zbytečné vyhození deseti milionů korun,“ reagoval Volf s tím, že přijetí dotace nepodpoří. Vadí mu, že se „barabizna“ předělá na výstavu maňásků. „Zastupitelstvo bylo uvedeno v omyl,“ podotkl.

Totožný pohled na celou věc má i Miloslav Kubínek. Tomu se zase nelíbí, že město odsouhlasilo odkup nemovitosti, která než k rekonstrukci byla určena spíše k demolici. „Jsou to problematicky vynaložené peníze. Do budoucna je nutné zvážit věci z více pohledů,“ míní. „Je to poslední roubená stavba v Rakovníku,“ hájil záměr místostarosta Jan Švácha. Podle něj je potřeba nějaké peníze na uchování historie v Rakovníku vynaložit.

Zastupitel Marek Pavlík by třeba zase rád viděl v budově Lechnýřovny sídlo rakovnického informačního centra. „Jsem pro zachování památky, ale zvažoval bych přemístění informačního centra do těchto prostor,“ nechal se slyšet. Do diskuze ohledně rekonstrukce Lechnýřovny a také získané dotace z regionálního operačního programu (ROP) se zapojil i Marcel Chládek (ČSSD). Ten mimo jiné řekl, že zastupitelé mají právo dotaci nepřijmout.

„Odmítnutá dotace se použije v dalším kole výzvy ROPu, ale nemusí ji znovu získat Rakovník,“ upozornil na jedno z možných řešení Chládek. Podle něj by se však rakovnický region, jakožto bývalý zemědělský okres, měl vydat cestou turistického ruchu. To je totiž jedno z možných řešení, jak vytvořit nová pracovní místa na Rakovnicku.

„Touto cestou bude muset část regionu jít. Proto se přimlouvám za podporu tohoto projektu,“ míní Chládek. Ten ještě také upozornil, že jakýkoliv zásah do projektu a jakákoliv změna v něm bude znamenat vrácení peněz. Pro rekonstrukci budovy byl i starosta Zdeněk Nejdl (ODS). Ten dále řekl, že projekt není zpracován pouze na rekonstrukci samotné Lechnýřovny, ale je v něm zahrnuto i přilehlé okolí. Tím také zareagoval na dotaz lídra opozice Chládka ohledně změn v projektu a následného vrácení peněz. „Bude tam přistavěno zázemí, prostory před „roubenkou“ budou upraveny, řeší se inženýrské sítě,“ přiblížil informace o projektu starosta Nejdl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama