Marek Benda

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2020 14:32:00

Ministerstvo zdravotnictví nesmí mít pravomoc na vypnutí celé ekonomiky

Ministerstvo zdravotnictví nesmí mít pravomoc na vypnutí celé ekonomiky

Marek Benda, předseda sněmovního ústavně právního výboru, považuje za nepřípustné, aby jeden ministr měl možnost vypnout celý segment ekonomiky. Dnes skončil nouzový stav a ministerstvo zdravotnictví i nadále zasahuje do občanských svobod.

„Pokládám za skandální, že skončil nouzový stav a řízení podle krizového zákona a Ministerstvo zdravotnictví s vědomím vlády jako celku nadále pokračuje v plošných zásazích do občanských svobod. Je nemyslitelné, aby jeden resort pod pláštíkem protiepidemiologických opatření měl pravomoc vypínat celé segmenty ekonomiky. Není přípustné, aby – byť jen na jeden týden – bylo možné nadále držet úplně uzavřená restaurační zařízení. Toto opatření MZ je ve zjevném rozporu jak s Ústavou ČR, tak s rozhodnutím městského soudu v Praze, které je pravomocné, přestože si vláda podala kasační stížnost. Opatření MZ mají sloužit k izolaci zdrojů nákazy a jejích nositelů, ne k plošnému uzavření všech stravovacích zařízení,“ uvedl Marek Benda, místopředseda poslaneckého klubu ODS.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama