Marek Benda

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2021 14:51:00

Při sto nakažených denně nepotřebujeme stav pandemické pohotovosti

Při sto nakažených denně nepotřebujeme stav pandemické pohotovosti

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 17. června 2021 k volebnímu zákonu

 Vážený pane místopředsedo, vážený pane ministře, vážené dámy, vážení pánové,

já po těch militantních projevech proti zákonu jdu říct, že my návrh zákona podpoříme. Tím si nemyslím, že má nadále trvat pandemický stav. Budeme navrhovat zrušení pandemického stavu. Mohlo to být v tom dalším bodě, na který se pravděpodobně dneska nedostane, ale navrhneme to nepochybně na začátku července. Myslím si, že nejsme v žádné situaci, kdy potřebujeme při sto nakažených denně mít tady stav pandemické pohotovosti a že máme v klidu strávit prázdniny bez tohoto stavu, ale ten zákon je jenom příprava na situaci, kdyby došlo k nějakému dramatickému zhoršení v průběhu září.

V tomto směru s ním souhlasím. Myslím, že je správnější, abychom věděli již před odjezdem na prázdniny, že kdyby došlo k dramatickému zhoršení situace, máme připravené stejné řešení, které bylo použito loni při krajských volbách. Takže já budu navrhovat zrušení pandemického stavu, současně podporuji tento návrh zákona pro případ krize, která by mohla potenciálně nastat, když vidíme, co se odehrává v některých i evropských zemích.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama