ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2013 23:52:52

Jako pilot říkám: Aerolinky musí fungovat efektivně

Jako pilot říkám: Aerolinky musí fungovat efektivně

Jako profesionální pilot samozřejmě sleduji dění kolem Českých aerolinií, zejména v posledních letech, kdy se aerolinky dostaly do velkých problémů.

 Je třeba uvést, že provoz letecké společnosti je vždy velice nákladný, a u tak velké společnosti, jako jsou České aerolinie, jde do astronomických částek. Na prvním místě je samozřejmě bezpečnost, která zahrnuje náklady na servis letadel, výcvik pilotů a dalšího personálu. A je třeba říci, že v těchto věcech byly ČSA vždy skutečně důsledné.

Nechápu ale například, proč se společnost zbavuje některých ekonomicky zajímavých dceřiných společností, jako je cargo, duty free, nebo výcvikové centrum. Možná se těmi prodeji zaplácl nějaký dluh, ale dlouhodobě je to ke škodě.  

Dalším problémem je z pohledu financí obrovský aparát lidí, který stojí velké peníze a firma je pak i méně pružná. Čistě privátní společnost totiž musí fungovat efektivně, a to by rozhodně měl být i případ ČSA.

Hodně lidí svádí problémy hlavně na platy pilotů, ale o tom to není. Ti už dneska berou peníze plně srovnatelné s jinými obory. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama