ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2013 19:35:07

Měli bychom se přiblížit švýcarským standardům

Měli bychom se přiblížit švýcarským standardům

Minulý týden švýcarský soud potrestal českou privatizační kauzu, a manažeři, kteří očekávali, že jim to projde, byli nemile překvapeni, že na ně došlo. Určitě to pro nás byla lekce, protože u nás se za dvacet let nic takového nepovedlo.

 Švýcarské orgány fungují na mnohem zodpovědnější bázi. To platí pro státní správu, i pro justici a vyšetřovatele. Pro Českou republiku určitě mohou být inspirací.

Možností, jak se švýcarským standardům přiblížit, určitě je trestní, osobní a hmotná odpovědnost politiků. A nejen jich, ale celé exekutivy, takže i úředníků, a nakonec i soudců. Pak by nemuselo docházet k případům, že by švýcarský soud musel napravovat něco, co měl už dávno udělat soud český. 

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/marekcernoch.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama