ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2013 18:58:52

Poslanec se musí zajímat o lidi ve svém kraji. Vždyť právě je zastupuje

Poslanec se musí zajímat o lidi ve svém kraji. Vždyť právě je zastupuje

Kampaň je v plném proudu a pro mě osobně to představuje každodenní cestování po Středočeském kraji. Někoho by možná mohlo napadnout, že až se dostane do sněmovny, tak tyto cesty podstupovat nebude, ale chtěl bych ujistit, že toto nebude můj případ.

 Pokud budu zvolen, určitě zůstanu v kontaktu s lidmi ve svém Středočeském kraji, budu s nimi mluvit a lobbovat za ně nejvíce, jak to jen půjde.

Poslanci jsou vysíláni do sněmovny lidmi z jednotlivých krajů, jsou jejich zástupci v zákonodárném sboru. A já to rozhodně nevnímám tak, že bych si od nich vzal mandát a pak o mně nebylo čtyři roky slyšet. Pokud se poslanec chce na konci volebního období podívat lidem do očí, musí se o ně zajímat, mluvit s nimi o jejich problémech, ale také se na konci vykázat nějakým skutečným přínosem.

Poslanec je spojkou lidí z kraje na centrální vládu, a podle toho se má chovat. Lidé kolikrát skutečně nemají jinou možnost, jak se domoci spravedlnosti, než přes svého poslance. V tom je jejich odpovědnost, proto si je občané volí a platí.

Úsvit přímé demokracie navrhuje přímou volbu poslanců. V ní by poslanci byli přímo odpovědni svým voličům, dokonce pod sankcí ztráty mandátu. Jejich suverénem, který by rozhodoval o jejich bytí a nebytí, by byli právě voliči, a ne holohlaví bossové na partajní konferenci. S tímto jdeme do voleb, a proto se samozřejmě musíme chovat tak, jako by voliči byli našim suverénem už nyní. Už nyní se musíme chovat tak, jako by nad námi visel Damoklův meč odvolávacího referenda. Jiný přístup by byl pokrytectvím.

Ucházím se o hlasy voličů ve Středočeském kraji, kde žiju, mluvím s lidmi, a snad i trochu rozumím jeho problémům. Udělám všechno proto, abych je vyřešil a přispěl k tomu, aby se lidem kolem Prahy žilo lépe. 

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/marekcernoch.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama