ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2013 19:38:32

Praha a střední Čechy nezbytně potřebují nadstandardní vztahy

Praha a střední Čechy nezbytně potřebují nadstandardní vztahy

Středočeský kraj obepíná Prahu, své sídlo má dokonce uprostřed historického centra metropole a dá se říci, že s hlavním městem tvoří neoddělitelný celek.

 Jenže administrativně se stále jedná o dva kraje, a proto je určitě důležité budovat si určité „speciální vztahy“. Vytyčování hranic je v tomto případě zcela umělé, vždy ť Praha je dnes tam, kde ještě před pár lety byl středočeský venkov a při jízdě autem kolikrát ani nevíte, jestli jste ještě v Praze, nebo už ve středních Čechách.

Proto by Praha a Středočeský kraj určitě měly maximálně spolupracovat. Samozřejmě na rozvoji dopravy, ale například i zdravotnictví a záchranné služby. A rozhodně by prospěla koordinace například i v cestovním ruchu. Zahraničnímu turistovi je totiž úplně jedno, v jakém se jeho vysněná památka nachází katastru.

Velkým tématem jsou samozřejmě evropské dotace, které se při společném postupu dají čerpat daleko efektivněji a přínos je to zejména pro středočeský kraj, který se může „svézt“ s věhlasnou metropolí.

Střední Čechy a Praha k sobě zkrátka mají tradičně velice blízko, jeden region se prolíná s druhým a proto je nezbytná integrace ve všech možných směrech. Nakonec může přinést zisk středním Čechám i Praze. Teď to jen chce na tyto slova nezapomenout, když třeba zrovna na smíchovském hejtmanství a radnici na druhém vltavském břehu sedí zástupci opačných částí politického spektra.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku

https://www.facebook.com/marekcernoch.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama