ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2013 20:16:52

Problém vyloučených lokalit se týká i Středočeského kraje

Problém vyloučených lokalit se týká i Středočeského kraje

Problém sociálně vyloučených oblastí se určitě vztahuje i na Středočeský kraj, příkladem může být Kladno. Vzpomínám si, jak jsem nedávno v novinách četl titulek: „Spánek mnoha Kladeňáků ruší nájemníci nelegálních ubytoven v centru města“.

 Nyní těchto nelegálních ubytoven přibývá jak hub po dešti a ani náš kraj pochopitelně není od tohoto nebezpečného fenoménu izolován. Obyvatelé těchto oblastí bloumají celé dny ulicemi, pokřikují na lidi, popíjejí na veřejnosti, obtěžují kolemjdoucí a dělají nepořádek. Strážníci tam musí hlídkovat nepřetržitě, místo aby řešili jiné problémy.

Dnes už se to stává standardní situací a dopad na okolí je katastrofální. Staré domy a ubytovny skupují tzv. obchodníci s chudobou a sestěhují do nich sociálně problémové lidi, od kterých pak vybírají štědrý státní doplatek na bydlení.

Řešení přitom vůbec není složité a David Kádner s Radimem Fialou se jej už snažili prosadit. Vychází z velmi jednoduchého principu: Bude stanoven limit pro vyplácenou částku, který bude vycházet z cenové mapy vytvářené ministerstvem, tedy z reálné ceny bytů v dané lokalitě. Dále navrhujeme omezení maximálního počtu obyvatel na jeden byt podle jeho hygienických předpisů.

Otázka soužití Romů s většinovou společností je u nás bohužel také tabu. Politici se většinou bojí reakcí aktivistů a obránců lidských práv, tak raději nic neříkají, natož aby něco skutečně dělali. Nikdo nemá na mysli diskriminaci podle barvy kůže, jde jen o to, zda se chová slušně, nebo nikoliv.

Problém sociálně vyloučených lokalit je zásadní a je třeba ho řešit v celé zemi, včetně Středočeského kraje. Něco už se s tím dělat musí, a rychle, protože na něj doplácejí slušní lidé všech barev.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/marekcernoch.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama