Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2020 15:27:28

Anonymové na sociálních sítích nemohou být stále beztrestní

Anonymové na sociálních sítích nemohou být stále beztrestní

Rozhodl jsem se ke kroku, který nemám v lásce. Podal jsem trestní oznámení na užiatele(ku) sociální sítě. Domnívám se, že šíří nenávist vůči seniorům a to už je vážně za hranou.

 Dne 11. října na sociálních sítích jsem si přečetl tento příspěvek (přepis včetně všech gramatických chyb), publikovaný jménem přezdívky „Len Ka“: 
„Laďa Procházková tak zaleezte vy senioři, noste roušky a nechte žít naše děti. Kvůli tomu, že se tu chrání chodící mrtvoly, které beztak za pár měsíců umrou na rakovinu, stářím či na jinou nemoc, budou se válet na ldnkach, nebude skutečně co jíst. Naše děti kvůli Vám budou zivoritUž takhle senioři ničí a vysavaji tenhle stát. Vaše důchody, prachy za udrzovani jakože života do devadesati(k cemu?!), nikdo se o ne nechce starat(divíte se?)Kdo mysli na naše děti?! Stát má zajímat budoucnost…ale bohužel..Zajímají ho…. Senioři.“
Tohle je prostě za hranicí všeho! Šířit nenávist směrem k těm, kterých si máme vážit a pomáhat jim překonávat dnešní těžkou dobu. Chápu, že lidé jsou psychicky vyčerpaní a ocitají se v nelehkých životních situacích. Takové zlé a hloupé „vzkazy“ však nelze za žádných okolností tolerovat. Proto jsem se rozhodl podat na osobu s přezdívkou „Len Ka“ trestní oznámení. Za svá prohlášení musí každý nést svou odpovědnost a sociální sítě nesmějí být zneužívány k šíření nenávisti. 
Současná doba je pro všechny těžká a ukazuje charaktery nás všech. Víc, než kdy před tím je důležité, abychom byli více spolu, pro sebe a pomáhali. A to nejen slabším, ale zejména starým spoluobčanům a dětem. V těchto dnech hraje roli úplně vše a naše mínění ovlivňuje spousta věcí. Zejména sociální sítě. Bohužel, hlavně zde pod anonymními přezdívkami publikují osoby, které šíří nenávist a násilí. Proto je třeba se bránit.
MN
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama