Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2020 15:47:23

Důvodů proti Čunkově nemocnici je v současné době stále více

Důvodů proti Čunkově nemocnici je v současné době stále více

Již několikrát jsem vyjádřil svůj zásadní nesouhlas s průběhem realizace záměru hejtmana Jiřího Čunka postavit megalomanskou nemocnici v Malenovicích.

Největším bohatsvím společnosti jsou lidé, na to se bohužel ve společnosti KNTB a.s. zapomnělo. Místo toho hejtman tvrdí, že stavbou nové nemocnice se zákonitě zlepší zdravotní péče ve Zlínském kraji.
Všechny dosavadní důvody proti výstavbě v souvislosti s pandemií korononaviru a hrozícími výpadky financí v krajském rozpočtu ještě nabraly na síle. Nechci riskovat utlumení všech dalších investic do regionu. Finanční plán považuji v současné době za absolutně nereálný, a to víc než kdykoliv předtím. Neexistují vůbec žádné záruky, že náklady zásadně nepřekročí udávaných 8 miliard. S fakty je stále manipulováno, soutěž na projekt za více než čtvrt miliardy korun pochybná. Každý soudný člověk musí vidět, že tady nejde o občany kraje, ale o to postavit si pomník.
V prvé řadě je podle mě nutno řešit okamžité problémy krajského zdravotnictví, což jsou viditelná manažerská pochybení managementu v oblasti personalistiky a udržování majetku. Následně je nutno rozhodnout o tom, jakým směrem se bude celé krajské zdravotnictví ubírat. Teprve pak mohou vznikat investiční plány. To je můj názor na správný postup a tady se to děje opačně.
Navíc hejtman již nyní svými prohlášeními pro média přiznává, že zastupitelům neříká celou pravdu. Musí již nyní přiznat delší časový horizont výstavby a nutnou etapizaci. Právě kvůli etapizaci vždy odmítal rekonstrukci stávající Krajské nemocnice Tomáše Bati. A teď chce lidi poslat do nové moderní nemocnice, která bude několik let po svém otevření staveništěm.
Z toho opravdu nejsme chytří a jednoznačně to ukazuje, že se o této investici rozhoduje neodborně až diletantsky. Nehovořím už o tom, že etapizace přinese vyšší investiční náklady a o to déle bude nutné udržovat nemocnici stávající. To bude znamenat obrovské dopady na celý Zlínský kraj a kvalitu života v něm, protože peníze budou chybět úplně všude. Kvalita života lidí se tak sníží a samozřejmě na to nejvíce doplatí obyvatelé města Zlína.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama