Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2011 9:14:09

Další paskvil v podobě nového Občanského zákoníku .....

Další paskvil v podobě nového Občanského zákoníku .....

Rozhodně nechci tvrdit, že není nutná novela zákonů starých 50 let.

Ale pokud někdo neustále vytváří zákony, které obsahují nelogická ustanovení a už ze své podstaty umožňují a usnadňují práci podvodníkům a zlodějům, je nutno přemýšlet nad tím, jestli to není záměr autorů, nebo jestli tito autoři vůbec žijí v reálném světě, když jim nedochází co svým "dílem" mohou způsobit.

Pro příklad- JUDr Eliáš zakomponoval do nového zákoníku třeba toto:
Vlastníkem je ten, kdo koupil v dobré víře,“  „Vždycky je nějaké právní řešení vůči někomu tvrdé. V těchto případech je to tvrdé vůči tomu, kdo si neohlídal své vlastní věci,“ říká Eliáš.
Jinými slovy – kdo si koupí raději nové auto v autosalonu místo v bazaru i kvůli jistotě, že není kradené, a že ho třeba nezavřou při prvním výjezdu za hranice, je na tom hůř, než kdo s vidinou nízké ceny koupí auto od bazarového překupníka. Opatrný je vinen, protože se přes noc nepřivazoval ke svému autu řetězem, a zaslouží si trest, zatímco nový majitel se těší z výhodné koupě.
„Je nutné chránit člověka, který kupuje v dobré víře. Dělají to tak všechny evropské státy,“ dí podle MfDnes pan profesor.

V čem je problém ?  Troufnu si předpovědět, že jakmile by tento zákon vstoupil v platnost, nastane jedno - obrovský nárůst krádeží na objednávku. Protože  koncový kupec a majitel a možná i objednavatel krádeže bude mít 100% jistotu, že o ukradenou věc nepřijde ! Stačí aby prohlásil, že ji na ulici koupil od pána v tmavých brýlích v dobré víře, že není kradená. A nikdo mu nedokáže, že lže.

Takovéto zákony dokáže navrhovat "renomovaný" právník !  Musím konstatovat jediné: Chraň nás všichni svatí před takovýmito "odborníky". Díky nim bude zase jednoduší krást a olupovat daňové poplatníky.

Pane ministře Pospíšile, velmi děkuji Vám a Vašim spolutvůrcům tohoto zákona za další rozšíření právní džungle v ČR.  Místo aby okradený měl jistotu, že pokud se jeho ukradený majetek najde, že ho dostane zpět - díky panu doktoru Eliášovi má teď naopak jistotu, že ukradené bude moci beztrestně využívat ten, kdo si krádež objednal.
Spravedlnost pláče .


originál článku na webu zde
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama