reklama

Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2010 10:33:08

Jak je to vlastně s údajným rasismem v Novém Bydžově ....

Jak je to vlastně s údajným rasismem v Novém Bydžově ....

Začneme nejprve o kus dál než v Bydžově .... nedávno byla medializována situace v jiném městečku- v Vysokém Veselí.

Zde je situace mezi starousedlíky a nově přistěhovanými obyvateli velmi napjatá. Naprosto politicky nekorektně je nutno definovat proč, a to slovy starosty Luboše Holmana, který je ve funkci už 16 let.: v době, kdy podnikatelé skupovali domy v historickém středu Mladé Boleslavi,najali romského podnikatele, který vystěhovaným Romům koupil domy v malých městech a obcích. Schytali jsme to my, schytala to i Sobotka. Jsou to opravdu krajně nepřizpůsobiví lidé toho nejhrubšího zrna. Neštítí se ničeho!

Ergo v čem je háček ? Noví přistěhovalci jsou cikánského původu ! Z necelé tisícovky obyvatel Nového Veselí je 170 přihlášených Romů, kde část jsou starousedlíci, se kterými nikdy nebyly problémy, bohužel nově přistěhovalí dokáží bezproblémovost starousedlíků naprosto znegovat. Vrcholem drzosti nově přistěhovaných Cikánů jsou prohlášení, že "město bude jejich" ! Zajímavé je, že přes všechny informace a prohlášení obyvatel Vysokého Veselí je Policie ČR v klidu a tvrdí, že situace je naprosto v normě a není potřeba nijak zasahovat. Další informace o situaci ve Veselí zde .

Vysoké Veselí není od Nového Bydžova nijak daleko, cirka tak 13 kilometrů. A situace je velmi podobná. Je dokonce velmi pravděpodobné, že rodiny přistěhovalců v obou městech jsou příbuzní. Starosta Nového Bydžova tedy v přímém přenosu vidí co se děje v menším městečku jen 10-15 munit jízdy autem vzdáleného od Bydžova. Ví velmi dobře jak se ve Veselí nově přistěhovalí chovají, že tam došlo k napadení starosty, ke krádežím a k terorizování starousedlíků. A najednou zjistí, že to samé se začíná šířit jako mor i v jeho městě.  Zvyšuje se počet krádeží, přepadení, a došlo již dokonce i ke znásilnění mladé dívky Cikány přímo v centru města. Tím kapka trpělivosti občanů přetekla a tvrdě žádají po vedení Nového Bydžova tvrdá opatření a zákroky, které situaci s nepřizpůsobivými radikálně vyřeší. Cikánská populace má v Novém Bydžově asi 5% zastoupení, ale na kriminalitě se podílí přibližně padesáti procenty !!! Podle šetření městského úřadu bylo navíc zjištěno, že TŘETINA přistěhovalců NEMÁ v Bydžově trvalý pobyt a bydlí v soukromých objektech. Každý z nich byl prověřen a byla zjištěna skutečnost, které se ani nechce věřit. Majitelé vysoké příjmy z nelegálních nájmů nedaní a je to vlastně zbytečné, neboť na většinu dotčených nemovitostí je uvalená exekuce. Občané žádají represe proti takové praxi, která vlastně diskriminuje slušné a bezproblémové obyvatele.

Situace s Policií ČR v Bydžově je také hodna zmínky - policisté zde slouží ve dvou, mají poměrně veliký "rajon" a jakmile vyjedou mimo město- mají nepřizpůsobiví občané volné pole působnosti. Navíc má místní oddělení Policie ČR limit na PHM, takže i kdyby chtěli sebevíc kvůli prevenci a konrole objíždět město- po několika dnech už by museli ze služebního auta přesedlat na kolo, nebo na psí spřežení. Holt když mají policejní činovníci v kancelářích od krajských ředitelství nahoru po celé ČR téměř dvojnásobně větší tarifovou mzdu než policisté v terénu, a navíc poměr mezi "teréňáky" a "kancelářskými krysami" je 1:1 - nemůže být dost peněz ani na PHM, ano pro realizaci hesla "sloužit a chránit".

A nastupuje další paradox- jelikož státní orgány včetně Policie nehodlá vedení města v řešení situace jakkoli pomáhat, rozhodl se starosta k sepsání prohlášení a petice obyvatel která má donutit státní orgány k činnosti. Celý text petice k dispozici zde

A co se nestalo ? No jako vždy v našem "Kocourkově" se na sostu a vedení města snesly "hromy blesky" ze strany pseudohumanistů, kteří se nestydí hlásat cosi o rasizmu, nacizmu, fašzmu a dalších -ismech. Zajímavé je sledovat, že tito pseudohumanisté dokáží vždy jen vykřikovat o tom, jak je nějaké řešení špatné, ale NIKDY JSEM NIKOHO Z NICH NEVIDĚL A NESLYŠEL jak takové případy teroru ze strany nepřizpůsobivých účinně řešit. Točíme se stále v kruhu. Jakmile někdo důsledně požaduje stejná práva, ale hlavně STEJNÉ POVINNOSTI po všech občanech bez rozdílu, je okamžitě sám napadán a obviňován ze všech možných nesmyslů. Ti, kteří takové nesmyslnému obviňování praktikují vlastně sami jsou jednou z příčin stoupajícího napětí mezi občany z důvodů pozitivní diskriminace a "rasizmu naruby".  Sami si v článcích pod odkazy a souvisejících článcích můžete přečíst, kteří lidé a které (kupodivu i rozumné) osobnosti si neuvědomují, co mohou svými pseudohumanistickými postoji a vyjádřeními způsobit.

Za sebe mohu napsat jen jedno. Plně podporuji postoje vedení Vysokého Veselí i Nového Bydžova, a držím jim palce, aby skutečně donutili státní orgány k zavedení opatření, která by vedla k vyřešení naprosto tristní situace v obou městech. Sám jsem se přesvědčil, že jakási forma domobrany je v některých případech jediným účinným řešením za stavu, kdy policie v podstatě nemá šanci ani možnosti zakročit a plnit funkci, kterou jí přisuzuje zákon. Bohužel. Ale jak praví přísloví : "Každý svého štěstí strůjcem" .... a platí i část refrénu jedné písně :" Jaký si to uděláš-takový to máš" . Přeji oběma starostům velmi pevné nervy a velikou podporu slušných občanů obou měst.

Upozorňuji všechny případné pseudohumanisty- I ve svých dřívějších článcích jsem jasně deklaroval, že mám mezi Cikány dost přátel, takže nějaké obviňování z rasizmu a xenofobie by bylo mimo mísu. Nutno ale dodat, že všichni tito přátelé jsou slušní, pracující a poctiví lidé, a žádné nepřizpůsobivé existence, a sami sebe nazývají "Cikány" ... nikoli politicky korektně "Romové" :-D

originál článku publikován na webu zde

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama