Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2012 10:19:47

Narozdíl od Kalouska a spol Němci skutečně ekonomice rozumí ...

Narozdíl od Kalouska a spol Němci skutečně ekonomice rozumí ...

Tak nám naše/vaše média milostivě sdělila, že Němci ruší poplatky u lékaře. Ale Němci přijali i jiná opatření! A o těch už se raději příliš nepíše a nemluví ..... proč asi?

  No protože by bylo naprosto evidentní, že ministerstvo financí ČR a s ním další resorty řeší krizi s rospočtem naprosto jinak- a hlavně zhodně ne ve prospěch občanů ani hospodářství. Pojďme se podívat na to, jak hospodaří a kde šetří naši němečtí sousedé a srovnejme to s kroky a nápady na řešení našeho ekonomického analfabeta Kalouska.

Jako první mají Němci pocítit zrušení povinnosti platit za návštěvu u praktického lékaře nebo u zubaře. Regulační poplatek činí 10 EUR ) cca 250 Kč) na čtvrtletí a vybírá se od roku 2004.

Kvůli plným pokladnám zdravotních pojišťoven ale rostl tlak na jeho odstranění, zejména od strany FDP. Podle odhadů ušetří němečtí pacienti zrušením poplatku okolo dvou miliard eur ročně. Poplatek deset eur se platil jednou za čtvrtletí a pouze tehdy, pokud pacient navštívil lékaře.

všímejte si prosím .... NĚMECKÉ ZP MAJÍ PLNÉ POKLADNY ...... zatímco ČESKÉ ZP JSOU O MILIARDY V MÍNUSU ...... KURA kde čeští soudruzi ve vedení ZP dělají chybu ?

Prémie pro matky, které nedají dítě do jeslí

Německo zavádí prémii, kterou mají dostávat matky, jež se rozhodnou nedat po 12 měsících rodičovské dovolené dítě do jeslí a zůstanou s ním doma. Výše prémie bude nejprve od 1. srpna 2013 100 eur měsíčně, od srpna 2014 pak 150 eur.

Kdo si ho nechá posílat na soukromé důchodové připojištění nebo na spoření na vzdělání dětí, dostane ještě navíc 15 eur.

Zvýší i důchody

Kromě těchto opatření se CDU/CSU a FDP dohodly na mírném zvýšení důchodů pro seniory s nízkými příjmy a tak němečtí důchodci s nejnižšími důchody (pod 17000 měsíčně) dostanou přidáno a zrovna tak samoživitelky a zdravotně postižení. U nás se jim naopak ubírá.

A naprosto zásadní věc - Němci budou regulovat cenu elektrické energie, protože ... cituji: "Nemohou dopustit její další zdražování!"  ..... zatímco v ČR, kde stát ze cca 70% většinovým vlastníkem ČEZu a mohl by pohodlně ceny energií regulovat, se žádný takový krok nechystá, naopak ceny energie se domácnostem i průmyslovým podnikům prodraží v dalšíroce minimálně o další 3%, ale spíš více.

Opravdu si myslím, že je nevyšší čas našeho "úžasného" ministra financí vykopnout z funkce velikým obloukem, stejně jako zbytek vlády a nejlépe i parlamentu za tato a podobná svinstva, o kterých psal kolega blogger Oto Kaděrka zde.

A nejlépe by bylo po všech těchto "zákonodárcích" požadovat náhradu za všechny škody, které kdy způsobili, a vrácení peněz a majetků, které si nakradli. Čest těm vyjímečným z nich, kteří se do rozkrádání státních peněz nezapojili.

originál článku jako vždy na webu zde: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/narozdil-od-kalouska-a-spol-nemci-skutecne-ekonomice-rozumi-/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama