Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2011 20:36:27

Tak už jen dáme Romům 18 mld, a vše bude O.K. .... ne ?

Tak už jen dáme Romům 18 mld, a vše bude O.K. .... ne ?

V tomto smyslu se vyjádřil ředitel Agentury pro začleňování pan Šimáček. Prý vládní strategie pro začleňování jde správným směrem a chybí už jen miliardy na vyřešení a odstranění školní segregace Romů.

 To asi vyřeší těch 18 miliard a tím veškeré problémy s Romy skončí  ....... No tohle když jsem si přečetl, tak jsem skutečně nevěděl, jestli mám brát pana Šimáčka jako nejlepšího šaška, nebo jestli na něj nemám zavolat Chocholouška.

On pan Šimáček a další vůbec šíří "perly" ..... že se v poslední době romským dětem věnuje málo pozornosti už od školky, a proto mají tak špatné výsledky ve školách při vzdělávání a později při získávání práce. Opravdu už mne nebaví a štvou tyto lži a výmysly ! Jak je možné, že s mým starším synem chodí do školky 3 cikánské děti, které nemají sebemenší problém s ostatními dětmi, s učitelkami, zvládají hygienu, chodí čistě oblékané, mluví česky stejně jako ostaní děti ..... prostě pohoda ? No protože je k tomu vedou rodiče. Cikánští rodiče, kteří pochopili, že vzdělání dětí je základním předpokladem pro jejich lepší život a budoucnost, cikánští rodiče, kteří sami chodí do práce jako normální občané tzv. majoritní společnosti a jejichž příjmy pocházejí z výplaty mzdy, nikoli ze sociálních dávek.

O tom je totiž celý problém .... o rodičích, kteří dají svým dětem příklad a ukáží jim, že člověk má v životě nejen práva, ale také povinnosti, které musí plnit a dodržovat, aby mohl žít na slušné úrovni a aby nebyl označován za "nepřizpůsobivého". Jedině takoví rodiče mohou vychovat potomka, který bude chtít pracovat, nebude od útlého věku krást a počítat s tím, že jeho hlavním legálním příjmem bude dávka, a co bude chtít navíc, to si sežene kriminální činností.

Vše začíná a odvíjí se od rodičů a příkladů v rodině. Je mi naprosto nepochopitelné, že existují "odborníci" ( a oni skutečně existují ), kteří věří tomu, že dítě, jehož rodina kašle na základní hygienické návyky, kde polovina rodiny byla trestána odnětím svobody, kde je běžná vulgární mluva a okradení "gadži" je bráno jako "dobrý skutek" , že takové dítě se bude ve školce a škole chovat naprosto normálně, bude se kamarádit se svými vrstevníky a bude se dobře učit. Přece i duchem chudý jedinec musí pochopit, že je to naprostý nesmysl toto očekávat. Umí si ti odborníci představit schizofrenní stav dítěte, které ve školce učitelky naučí si mýt ruce, čistit si zuby, uklízet po sobě hračky a nádobí, nenadávat jiným dětem, a pak takové dítě přijde zpět do rodiny, kde kartáček na zuby viděli dva lidé 3x v životě, odpadky se běžně místo do popelnic hází do sklepa, v němž je normální i vykonat potřebu ?  Pro případné kverulanty zdůrazňuji, že popisuji holou realitu, neb bydlím 300m vzdušnou čarou od cikánského gheta Předlice v Ústí nad Labem.

Zajímalo by mne, co hodlá pan Šimáček s těmi 18 miliardami dělat. Jakým způsobem je použije, aby opravdu byly využity účelně. Předělá snad ty rodiče, kteří nemají zájem o jakoukoli změnu takovým způsobem, že začnou své děti vychovávat jinak ? Zajistí, aby rodiče donutili své děti k pravidelné předškolní a pak školní docházce ? Zajistí, aby se všechny romské děti uměly už ve školce chovat tak jako neromské a měly stejné základní znalosti a dovednosti ? Jakým způsobem toto pan Šimáček zajistí a je schopen garantovat alespoň nějaký výsledek ? Ona totiž jiná cesta než přes rodiče neexistuje, a pokud někdo prohlašuje a myslí si, že ano, pak podle mne nemá na žádném místě v žádné "začleňovací" agentuře co dělat, protože prostě absolutně nechápe stávající situaci- ani její příčiny, ani její následky a důsledky.

Na tzv. "začleňování" již bylo vynaloženo mnoho desítek miliard a spousy času. V podstatě měli Romové několik staletí na to, aby se začlenili do způsobu života, jaký vede majoritní společnost. Nestalo se tak. Z důvodů, které možná znají jen sami Romové. Podle mne prostě nechtějí. A vnucovat něco někomu, kdo o to něco nestojí považuji za hloupé a zbytečné. Kouřit nebo pít se také odnaučíte pouze když opravdu sami chcete.  Pokud nechcete a jen to "zkoušíte" , nikdy se výsledku nedoberete . A se "začleňováním" Romů ( přesněji bych to definoval jako "převýchovu několika generací Romů ) je to naprosto stejné. Pokud oni sami nebudou chtít, je uvolňování jakékoli částky na "začleňování" ( převýchovu ) jen zbytečné házení peněz dobrovolně do kapes etnobyznysmanů bez jakéhokoli výsledného pozitivního efektu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama