Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2023 13:14:07

Potichu

Potichu

Asi se dá rozumně předpokládat, že v pondělí soudce Šott vynese nepříjemný rozsudek

 Asi se dá rozumně předpokládat, že v pondělí soudce Šott vynese nepříjemný rozsudek. Bude to podruhé, co tento tento soudce vstoupil do politické kauzy a vynesl politicky motivovaný rozsudek. Poprvé to bylo v případu bývalého ministra dopravy a šéfa Věcí veřejných Víta Bárty, kterého nejprve odsoudil, po zásahu odvolacího soudu ho zprostil viny a nakonec proti svému vlastnímu rozhodnutí dal podnět ke stížnosti pro porušení zákona. Půvab těchto politických procesů a rozsudků je v tom, že splní svůj účel, ovlivní politickou realitu a pak se tiše rozplynou. Takto padla Nečasova vláda, přičemž obvinění z korupce proti třem exposlancům byla později shledána nedůvodnými. Prý se u nás trestní stíhání nedá objednat. Tvrdí to sice mnozí justiční hodnostáři, ale ti asi o realitě nic nevědí a podobné případy bagatelizují. Teď je tady zcela evidentní snaha ovlivnit volbu nového prezidenta. Máme vážně věřit, že rozsudek, vynesený pět dní před volbami není účelový?
V jaké křeči je dnes pětikoalice při představě, že by úřad prezidenta republiky byl svěřen do rukou důsledného, pracovitého, na politicích a sponzorech nezávislého a nepodplatitelného Andreje Babiše, o tom svědčí případ Petra Hladíka. Pan prezident ho odmítnul jmenovat ministrem životního prostředí, tak si ho pan Jurečka s panem Fialou dosadí na ministerstvo jako náměstka, předají mu ministerské pravomoci a budou čekat na nového prezidenta. Vroucně se modlí a doufají, že to bude některý z jejich kamarádů, který pak bez problémů pana Hladíka ministrem udělá. Jaké další úkoly chtějí novému prezidentovi dát? Nechci soudit pana Hladíka a nevím, proč ho pan prezident odmítnul jmenovat ministrem. Zjevná je ale arogance této vlády, která klidně obejde Ústavu, udělá ministrem člověka, který prostě a jednoduše ministrem není, a ještě postup pana prezidenta nezvou protiústavním a radují se, jak to šikovně zaonačili. Jakým právem se tito kejklíři s paragrafy nazývají demokraty? Je to spíš politická mafie. Nezávislý prezident by jim toto žonglování s funkcemi kazil, proto je dnes nezávislý prezident jedinou šancí, jak v této zemi udržet základní mocenskou rovnováhu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama