Marian Keremidský, Mgr.

místopředseda SPOZ
  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2018 13:44:27

Kam kráčí kultura v Brně?

Kam kráčí kultura v Brně?

Již několik dní se diskutuje na téma kontroverzní divadelní hry v divadle Husa na provázku v Brně. O tématu se píše již delší dobu.

Jihomoravští krajští zastupitelé odmítli nedávno na svém zasedání vůbec diskutovat o případné dotaci (a věřím, že tomu tak bude i nadále). Hra přes oprávněnou kritiku veřejnosti nakonec z programu festivalu Divadelní svět stažena nebyla a zbytek již všichni známe z médií.

Když pominu, že hra o znásilnění „muslimky“ Ježíšem musí být sama o sobě "příšerná", tak mě hlavně napadá, kam vůbec kráčí kultura v Brně? Růžové tanky, genderová diskuse o ženských sochách, neustálé „tlachání“ o odsunu sudetských Němců při festivalu "ve stylu Žít Brno" a teď nakonec divadelní hra, která se stane díky své mediální propagaci nechvalně "slavnou".

Je mi líto Brna, že toto musí zažívat, co ještě vše se zde musí uskutečnit, aby jihomoravská metropole vyrovnala svoji celostátní velikost?

Jakožto krajský zastupitel Jihomoravského kraje tyto brněnské kulturní hrátky odmítám a ač nevolič v brněnských komunálních volbách věřím, že se lidem v Brně konečně otevřou oči…

Marian Keremidský, místopředseda SPOZ a krajský zastupitel JMK

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama