Martin Brož

Svobodný Internet potřebuje každý
  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2010 16:14:46

Jaká je vize pro rok 2020?

Jaká je vize pro rok 2020?

Internet již prodělal ve své historii několik období. Původně sloužil vládním a vojenským organizacím, později univerzitám i soukromým osobám. Díky WWW se stává obsah publikovaný na síti snadno přístupným pro každého uživatele i vydavatele.

Díky vyhledávačům jsou libovolné informace dostupné během okamžiku. Služby se stále zdokonalují a umožňují dnes Internet využívat pro všechny účely. Ty původně fungovaly mnoho desítek let patřičně odděleně i patřičně regulovaně. Internet jejich hranice překonal, aby je záhy vcucnul, propojil a umožnil jejich další rozvoj.

Dnes stojíme na prahu dalšího období. Přichází doba regulace a kontroly provozu, obsahu i jednotlivých uživatelů. Internet přichází velice rychle o to, čeho jsme v reálném životě nikdy nedosáhli. A když, tak opět ztratili. O možnost svobodně sledovat, přistupovat, publikovat i rozhodovat co se nám líbí a co vidět chceme a co nás nezajímá.

O tom, ale nyní, už v mnoha zemích rozhodují za uživatele Internetu jiní. Úřady a úředníci, poslanci, politici a vládci.

Dostává se životní příběh Internetu opět na svůj počátek? Pokud zvítězí regualce a cenzura, bude za pár let opět, tak jako kdysi, sloužit výhradně státním či bezpečnostním účelům. Ovládnout virtuální svět je potřeba. Lidé se až příliš často informují, sdružují a vědí více než kdykoliv v minulosti. A to není dobré k udržení poslušnosti.

Internet dokáže jednoduše zprostředkovat služby, na které sme dříve museli mít krabičky a krabice, posly a poštáky, papír a tužky, dráty a hlasivky.  Ten kdo získá kontrolu nad Internetem, získá zaroveň obrovskou moc rozhodovat a měnit vše, co bude chtít.

Myslíte si, jako já, že svobodný Internet pořebuje každý?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama