Martin Brož

Svobodný Internet potřebuje každý
  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2010 11:20:50

Praha 1 předčasně ukončila přehlídku nezávislé módy

Praha 1 předčasně ukončila přehlídku nezávislé módy

Na Střeleckém ostrově probíhala od pátku 30. července přehlídka Code Mode s podtitulem Prague Free Fashion Weekend. Naplánovaná byla do neděle 1. srpna. Po nátlaku úřadu Prahy 1 ji organizátoři v sobotu ukončili.

První přehlídka české nezávislé módy proběhla na jaře letošního roku v Karlíně. Po úspěšném startu a příznivé odezvě se pořadatelé rozmáchli k akci přímo v centru Prahy, v příjemných letních kulisách Střeleckého ostrova (fotoreport na webu Hypno.cz, videoreport zde). Zde však narazily na úředního šimla Prahy 1. Tomu se nezamlouvala skutečnost, že akce probíhala v rámci letního kina, které je přes léto na Střeláku v provozu a překračovala jeho „schvalovací kompetence“. Žádost pořadatelů o dodatečné povolení byla odmítnuta, uvádí se v oficiálním prohlášení na webu přehlídky.

Praha tak bohužel opět potvrdila pověst pruderního města, které opakovaně hází klacky pod nohy všemu, co nevzejde z oficiálních míst. Například v červnu se s obstrukcemi úřadů potýkali organizátoři protestu za uvolnění podmínek pro pouliční hudebníky.

Vkus magistrátu i vedení městské části asi nejlépe vystihoval podnik, který vévodil v letních měsících Staroměstskému náměstí – reklamní megaakce automobilky Hyundai maskovaná přímými přenosy z fotbalového mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Volby do magistrátu a městských částí proběhnou 15. a 16. října. Pokud v nich opět zvítězí konzervativní strany všech barev a maskování, nelze zřejmě čekat zásadní změnu.
Praha tak s velkou pravděpodobností zůstane metropolí s atmosférou upjatého maloměsta, které si může nechat jen zdát o tom, že by jednou mohlo být v evropském srovnání atraktivní místem a nejen zaostalým skanzenem pro masové turistické výpravy.

http://www.piratskenoviny.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama