Martin Brož

Svobodný Internet potřebuje každý
  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2010 15:05:03

Seznamte se s předsedou pirátů v Praze

Seznamte se s předsedou pirátů v Praze

Přeju všem příjemný den. Rád bych se Vám zde osobně představil, takže pokud chcete, čtěte prosím dál...

Trochu z historie života Martina Brože

 
Žije od narození už 36 let v Praze. Vystudoval obor mikroelektronika a elektrotechnologie na SPŠE Ječná 30. Pokračuje krátce ve studiu na ČVÚT obor informatika. Ve studiu ovšem nenachází očekávaný přínos a tak se naplno zapojuje do praxe.
 
Od dětství pracuje s počítači a v 90-tých letech minulého století se aktivně zapojuje do elektronické komunikace v mezinárodní síti FidoNet, provozuje několik soukromých i veřejných modemových BBS a pomáhá ostatním s jejich zakládáním. Jako programátor specialista spolupracuje v BANCE BOHEMIA na vývoji unikátního bankovního informačního systemu a poskytuje podporu elektronické komunikaci uvnitř společnosti na celém uzemí republiky. Současně spolupracuje se společností INFIMA na provozu a rozvoji moderní modemové centrály INFIMA BBS, kde posléze jako zaměstnanec přebírá hlavní funkci Sysopa.
 
Za jeho přispění vzniká unikátní veřejná komunikační centrála, která svými možnostmi a kapacitou přiláká desítky tisíc uživatelů a zprostředkovává jako jedna z prvních spojení s Internetem i pro běžné uživatele. V této společnosti se nachází i mnoho pozdějších zakladatelů mimořádně úspěšných samostatných Internetových projektů. Ve chvíli kdy Internet nabírá na síle podporuje marketingově prodej klientských a serverových produktů společnosti Netscape Communications, připravuje propagační materiály a organizuje výstavy INVEX.
 
Snaží se o popularizaci Internetu, který si díky mimořádně nepříznivým telekomunikačním podmínkám, monopolu SPT Telecom a všehoschopnému Českému telekomunikačnímu úřadu, těžko hledá cestu k domácím uživatelům.
 
Píše publikaci Internet pro Greenhorny, která ve 40ti kapitolách krátce a srozumitelně popisuje vlastnosti Internetu i jeho konkrétní služby a využití v praxi. Ta se dočká i rozhlasového zpracování.
 
V roce 1997 spoluzakládá soukromou společnost, získává samostanou licenci Netscape Solution Expert a věnuje se realizaci projektů elektronického publikování a zpracování dat a elektronické komunikace uživatelů. Vyvíjí vlastní redakční publikační a obchodní systémy a soustředí se na podporu a rozvoj speciálních služeb, jejich inovací a objevování nových možností. Poskytuje konzultace, praktické řešení a pomoc.
 
V roce 2009 reaguje na výzvu a aktivně se zapojuje do politické práce pro Českou pirátskou stranu a stává se jejím ustavujícím členem. V současné době pracuje pro stranu jako předseda pražských pirátů, publikuje, kreslí , vynalézá, organizuje, a pomáhá v práci pro svobodnou budoucnost.
 
Žije s manželkou a dcerou.
 
O politice říká: Současná politika je boj jednotlivců o byznys, kterému se podřizují veškeré prostředky, místo aby jich bylo využito k dosažení cílů prospěšných občanům.
 
Proč volit Piráty? Protože řešíme problémy společně a veřejně i na evropské úrovni. Zásady, které prosazujeme zároveň sami důsledně dodržujeme. Zamezíme zeužití informačních technologií v rukou státní moci proti lidem. Zavedeme zdravou transparenci. Informace  zpřístupníme přímo.

Odkazy:
http://www.piratskasit.cz/pg/profile/brooch

http://www.facebook.com/brooch

http://blog.brooch.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama