Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2022 7:01:10

Středočeské ANO požaduje odvolání Věslava Michalíka - 2. POCHYBNÉ PŮJČKY Z KYPRU

Středočeské ANO požaduje odvolání Věslava Michalíka - 2. POCHYBNÉ PŮJČKY Z KYPRU

Podle Středočeského ANO existují dva závažné důvody, proč by měl být Věslav Michalik odvolán z vedení kraje, kde zastává funkci náměstka hejtmanky a radního pro finance. Jde o prokazatelný střet zájmů a nevysvětlení kyperských finančních operací.

Zdroj: Deník N

Dnešní Tisková zpráva se bude věnovat právě KYPESKÝM PŮJČKÁM.

Místopředseda STAN Věslav Michalik slíbil v souvislosti se svoji kandidaturou na ministra průmyslu a obchodu vysvětlení svých podnikatelských aktivit. Místo toho se kandidatury raději vzdal, o svých vazbách na kyperské firmy mlžil, nebo dokonce lhal.

"Spousta otázek zůstala neobjasněna viset ve vzduchu a já si myslím, že člověk, který má na starosti krajské miliardy korun a evropské dotace by měl objasnit peněžní toky a personální propojení svých firem, nebo firem, na které má vazby a to jak podnikatelské, tak rodinné", říká k tomu předseda zastupitelů za ANO Martin Herman.

Nemůžeme jen tak přejít situaci, kdy z Kypru plynou peníze do firem pana Michalika a on není schopen nebo ochoten objasnit jejich původ.

Herman (ANO) k tomu dodává: "Téměř všechna média psala o více než 100 milionech, které šly z Kypru a u kterých pan Michalik, ani jeho manželka nedoložili jejich původ. Vznikají tak otázky o jejich zdanění, či o jejich propojení ze stamiliony získaných z provizí a v ČR nezdaněných. Osobně si neumím představit, že by radní pro finance a náměstek hejtmanky tyto věci tajil a odmítal vysvětlit. Příležitostí k tomu měl dostatek, nyní tedy trváme na jeho odvolání".

Zároveň zastupitelský klub ANO 2011 předpokládá, že i ostatní strany a hnutí zastoupené v krajském zastupitelstvu již mají dostatek informací, které jim možná na minulém zastupitelstvu chyběly a zařazení tohoto bodu do programu zastupitelstva nejen podpoří, ale vzhledem k výše uvedeným informacím budou hlasovat pro odvolání pana Michalika z vedení Středočeského kraje.  

Na přiloženém diagramu (zdroj deník N) jsou vidět vazby a peněžní toky, které v naší Tiskové zprávě zmiňujeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama