Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2019 20:28:00

Uspořené peníze můžeme investovat smysluplněji

Uspořené peníze můžeme investovat smysluplněji

Přes rostoucí ceny energií dosáhne Středočeský kraj díky nákupu v aukcích v roce 2020 úspor ve výši 14 milionů korun. V rámci aukcí kraj vybral dodavatele elektrické energie a plynu pro zhruba 250 organizací, jejichž je zřizovatelem.

 „Reálně ušetří kraj a jeho organizace na energiích ještě více, protože tato kalkulace vychází z nezměněné spotřeby. Postupně však investujeme do zateplení a dalších snížení energetické náročnosti budov, což, předpokládám, přinese další významný pokles nákladů,“ připomíná radní pro oblast investic a veřejných zakázek Martin Herman (ANO). Zároveň zdůraznil, že Středočeský kraj nakupuje energie na aukcích opakovaně a každoročně dosahuje výhodnějších cen. „Jde o praxi, která se nám osvědčuje. Takto uspořené peníze můžeme investovat smysluplněji jinde,“ dodává Martin Herman.

V aukci nabídly nejlepší ceny v případě elektrické energie společnost CENTROPOL ENERGY, a.s., a u zemního plynu Pražská plynárenská, a.s.

* V tabulce jsou pro výpočet použity loňské a letošní dosažené ceny jednotlivých komodit. Nákupem energií na rok 2020 bude za předpokladu nezměněné spotřeby dosaženo meziročního poklesu celkových nákladů na komoditní složku energií ve výši 14 milionů korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama