Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2020 15:26:35

Zastupitelský klub ANO: Včera se řádně sešel krajský kontrolní výbor

Zastupitelský klub ANO: Včera se řádně sešel krajský kontrolní výbor

TISKOVÁ ZPRÁVA Zastupitelský klub hnutí ANO: Včera se řádně sešel krajský kontrolní výbor, předsedal mu zástupce opoziční ODS.

TISKOVÁ ZPRÁVA
Zastupitelský klub hnutí ANO: Včera se řádně sešel krajský kontrolní výbor, předsedal mu zástupce opoziční ODS.

Praha (19. února 2020)

Včera se řádně sešel Kontrolní výbor Středočeského kraje, na kterém byl předsedajícím zvolen zástupce ODS Martin Smetana. Opozici tak zůstala vůdčí role v KV v duchu zvyku, který vládnoucí koalice vždy dodržovala. Zároveň byla potvrzena informace z pondělní schůzky předsedů zastupitelských klubů, že se koalice nebrání volbě nového předsedy KV z řad opozice. Musí ale o tom být vedeno jednání napříč politickým spektrem, což při nominaci minulého kandidáta na předsedu KV splněno nebylo.

Na zmíněné schůzce předsedů zastupitelských klubů bylo na základě zápisu z minulého výboru a dalších nejen právních dokumentů konstatováno (a to i zástupcem opoziční ODS), že včerejší KV byl skutečně svolán řádně a v souladu se zákonem a příslušnými předpisy.

Zastupitelé a členové výboru za Hnutí STAN přesto včerejší jednání KV bojkotovali.

Zastupitelka a místopředsedkyně výboru Jiřina Fialová (KSČM) v průběhu jednání potvrdila, že na základě usnesení KV ze dne 19.12.2019 doručila na ministerstvo spravedlnosti podnět na prošetření střetu zájmů u krajských zastupitelů Věslava Michalíka a Martina Macháčka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama