ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2016 15:26:56

A komu tím prospějete?!

A komu tím prospějete?!

Počmárání podniků a prodejen nápisy s nacistickou symbolikou, pravděpodobně jen proto, že podporují projekt HateFree zón, je nechutnost, hodná odsouzení. A tady by měla být až do vyšetření tečka. Jenže není.

Fascinující je, jak má spousta lidí hned jasno, kdo to udělal. Stejně jako v případě takzvaného centra Klinika. Samozřejmě – odpůrci imigrantů a xenofobové. Hurá, můžeme zrušit policii. A justici. Internetoví „experti“ vyšetří a odsoudí vše, navíc mnohem rychleji.

Pokud bychom se ale řídili osvědčeným pravidlem „komu to prospěje“ – pak odpůrcům imigrantů, xenofobům a islamofobům určitě ne. Ba právě naopak, jestli někdo chce těm seriózním ublížit v očích veřejnosti, lepší způsob bude hledat těžko.

Kdybych se tedy měl chovat stejně, jako oni výše zmiňovaní internetoví zastánci multikulturního obohacení a jediných správných morálních hodnot, nejspíš bych přišel s nějakou takovouto teorií:

Začátek konspirační fikce

Je to stejné jako u zmiňované Kliniky, o které až do útoku prakticky nikdo nic nevěděl a která se díky tomu dostala do centra mediální pozornosti (jistě jen shodou okolností) jen pár dní předtím, než měly úřady rozhodovat o dalším osudu budovy. Nebýt toho, nejspíš by se jich nikdo moc nezastával. Co na tom, že ze zápalných lahví, velkého požáru a zraněných se nakonec podle dostupných informací vyklubala jedna světlice, ohořelá záclona a boule na hlavě. Ano, i v tomto případě jde samozřejmě o PR akci, tentokrát projektu HateFree. Už dlouho nikdo neprovedl nic ošklivého a xenofobního a musí si obhájit potřebu svojí existence, ne? A také potřebu dalších finančních příspěvků od vlády (která projekt fakticky realizuje), EU, norských, islandských, lichtenštejnských a papuanovaguinejských grantů. A ono se to pak nějak zaonačí, aby z toho třeba něco zbylo. Třeba i na splátku nějakého dluhu nějakému právníkovi...

Konec konspirační fikce

Nesmysl? Nejspíš ano. Ale založený na zhruba na stejně hodnověrných „důkazech“, jako ta první teorie. Nechme pracovat policii a uvidíme, kdo má tuto zhovadilost na svědomí. Xenofob? Neonácek? Vítač? Anarchista? Nejspíš bude odpověď mnohem jednodušší. Pořádný idiot. I když, ne že by se to v některých případech nutně vylučovalo…

Psáno pro blog.idnes.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama