ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2014 12:51:38

Hurá, můžete se SVOBODNĚ rozhodnout!

Hurá, můžete se SVOBODNĚ rozhodnout!

Ale jen o tom, o čem vám dovolíme...

Sociální demokracie připravuje referendum. Ale pozor, jen sama pro sebe. O klíčových věcech má rozhodovat 23 tisíc členů strany – premiér Sobotka podle svých slov vnímá referendum jako prostředek k oživení sociální demokracie. Zároveň věří, že by to mohlo zvýšit zájem o vstup do ČSSD a přitáhnout k politice strany i lidi, kteří o to dosud neměli zájem. Proti tomu se dá samozřejmě jen těžko něco namítat. Proč ale tedy ti samí sociální demokraté zamítli ve sněmovně návrh Úsvitu na celorepublikové referendum? Vážený pane předsedo vlády, proč stejný „luxus“ nedopřejete i občanům této země? Že by proto, že narozdíl od vašich členů nejsou dostatečně prověření a mohli by mít jiný názor? Nebo by referendum mohlo podle Vaší logiky přitáhnout lidi k politice obecně – tedy nejen k té sociálnědemokratické? A tak to potom ano, to chápu – to se nehodí... 
A mimochodem, pánové Sobotko a Dientsbiere – jsem moc zvědavý na parametry vašeho referenda. Když se ho nezúčastní dostatečný počet vašich spolustraníků, bude neplatné? Tak jak jste to žádali i v případě obecného referenda? Já jen, abyste nezapomněli u sebe na dvorku měřit stejným metrem. Na druhou stranu – že si vaši „věrní“ budou moci rozhodnout jen o tom, co jim dovolíte, to už jste dokázali. Jednou ze zvažovaných otázek byla i ta, jestli má strana přehodnotit Bohumínské usnesení, které zapovídá vládní spolupráci s komunisty. Otázka nakonec na seznam nebyla zařazená, stejně jako další navrhované - aby se straníci v referendu vyjádřili i k zavedení zákonného zdanění církevních restitucí a k zavedení korporátní daně.. Chápu, nemůžete riskovat – co kdyby názor většiny byl jiný, než potřebujete. To by byl průšvih. Třeba by se ale pak našel způsob, jak referendum vyhlásit za neplatné. Možná právě díky některým těm parametrům, o které tak u referend stojíte. Třeba že se ho zúčastnilo méně lidí, než bylo stanovené kvórum. Možná by se u potřebného počtu lístků nakonec ukázalo, že jsou neplatné.

            Třeba vám křivdím.

A možná taky ne.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama