ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2015 11:38:00

Koalice chce udělovat azyl i zločincům

Koalice chce udělovat azyl i zločincům

Poslanecká sněmovna dnes projednala ve třetím čtení zákon o azylu. Poslanci Úsvitu předložili pozměňovací návrh, který zakazuje udělovat azyl imigrantů, kteří spáchali trestný čin nebo přestupek. Vládní koalice tento návrh ale nepodpořila.

„V současnosti může u nás azyl získat i osoba, která se na našem území dopustí přestupku nebo trestného činu. Tomu chceme zabránit. Nemůžeme udělovat azyl lidem, kteří nerespektují český právní řád. Vzniknou u nás ghetta stejně jako ve Francii či Švédsku, kde neplatí zákony státu a zákony muslimské komunity,“ řekl k návrh poslanec Martin Lank.

„Nesouhlas vlády je dán tím, že se nechce protivit bruselským kvótám. Kdyby platil zákaz azylu pro takové imigranty, musela by Česká republika některé z imigrantů podle tohoto návrhu odmítnout. Vládě je ale milejší poslušnost vůči Bruselu než bezpečnost občanů České republiky,“ uzavřel předseda klubu Marek Černoch.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama