ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2016 13:46:00

Reorganizace policie nebo jen účelový mocenský nátlak politiků?

Reorganizace policie nebo jen účelový mocenský nátlak politiků?

Současná hysterie ohledně reorganizace policie budí podezření, že jde o otevřenou válku mezi premiérem Sobotkou a ministrem Babišem - a to o válku o vliv na policii.

Ani jednomu nevěřím, že by skutečně chtěl nekompromisní, nezávislý a nestranný policejní orgán, který bude bojovat proti korupci systémem „padni, komu padni“.

Naopak příliš nepochybuji o tom, že oba pánové mají silnou motivaci mít informace o tom, co a jak se bude vyšetřovat - ne-li rovnou kontrolovat, co se vyšetřovat nebude. Veřejně diskutované možné dopady a motivy reorganizace policie jsou jen v rovině spekulací – ostatně stejně tak i šířené informace, kdo je u policie čí člověk a kdo si za kým chodí pro „noty“...

Volání po odstoupení policejního prezidenta – nebo kohokoli jiného - by bylo oprávněné v okamžiku, kdy by se tyto spekulace prokázaly jako reálné. Do té doby je podoba organizační struktury policie plně v kompetenci policejního prezidenta. Podle mého názoru by na odstoupení bylo naopak to, kdyby v tomto směru podlehl až podezřele intenzivnímu tlaku politiků, státních zástupců a různých nevládních organizací. Tedy subjektů, které do organizační struktury PČR vůbec nemají co mluvit.

Je zvláštní, že v tomto případě nikdo o nepřijatelném ovlivňování policie nemluví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama