ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2014 18:59:11

Republika vs. Politika. Co je víc?

Republika vs. Politika. Co je víc?

Evidentně není opozice, jako opozice. Prvního července má začít platit novela zákona o zbraních a střelivu, podle které by veškeré toto „zboží“ a jeho pohyb měl být evidován v centrálním registru zbraní.

 Jenže ten zatím nefunguje – a s pravděpodobností, hraničící s jistotou, ani do stanoveného termínu fungovat nebude. Alespoň ne spolehlivě (pamatujete na problémy s registrem řidičů?). Vláda proto chtěla ve zrychleném režimu účinnost zákona odložit o jeden rok, aby byl čas na zprovoznění a otestování registru. TOP09 společně s ODS ale odložení hned v prvním čtení zablokovali, takže při řádném projednávání není šance to do července stihnout. I když to bude podle expertů znamenat prakticky zastavení legálního obchodu se zbraněmi, administrativní problémy a dokonce i bezpečnostní rizika. Obě strany to dobře ví. Proč tedy byly proti snaze o zabránění tomuto problému? No přeci proto, že jsou teď OPOZICE! Proč tedy vycházet vládě vstříc, když si mohou počkat na problémy, které registr přinese, a pak je škodolibě otloukat vládě o hlavu… Pokusím se o malý příměr. Je to zhruba podobné, jako kdybyste zakázali své radnici postavit na vašem pozemku protipovodňovou hráz – a když pak přijde očekávaná povodeň, budete tu samou radnici kritizovat, jak špatně se na velkou vodu připravila. Že mají lidé kvůli vám zatopené sklepy, je přeci úplně vedlejší… Přestože jsem také v opozici, toto je mi silně proti mysli. Měl jsem za to, že bychom VŠICHNI měli být ve Sněmovně v první řadě proto, aby republika fungovala co nejlépe – a ne ji kvůli politikaření vědomě škodit. No jo, asi jsem pořád ještě naivní.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama