ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2015 13:42:00

Upletli jsme bič proti šíření islámského terorismu našimi občany

Upletli jsme bič proti šíření islámského terorismu našimi občany

Dnes proběhl v Poslanecké sněmovně seminář, který se zabýval službou Evropanů v armádě Islámského státu.

„Do Islámského státu odcházejí tisíce Evropanů, aby za něj bojovali nebo, aby pak na území Evropy šířili teror. Podle toho, co jsme dnes slyšeli je jen otázkou času, kdy začnou odcházet i první Češi. Problém stávajícího trestního zákoníku je v tom, že zakazuje službu pouze u ozbrojených sil jiného státu, tedy u státu, který je mezinárodně uznán. Zákaz a potrestání se tak nevztahuje právě na ty, kdo odejdou do Islámského státu a od kterých hrozí největší nebezpečí. My jsme proto připravili novelu zákona, která paragraf trestného činu rozšiřuje i na službu u jakéhokoli jiného cizího činitele, což zahrnuje právě i Islámský stát. Chceme tak zastavit každého, kdo chce podporovat terorismus doma i ve světě,“ shrnuje závěry semináře poslanec Martin Lank.

„Vláda strká hlavu do písku před nebezpečím islámského státu. Zítra chce odmítnout naši novelu zákona, která má zabránit tomu, aby nebezpečné církve mohli v českých věznicích a armádě verbovat své příznivce aby mohly zakládat vlastní církevní školy. K tomu je třeba říci, že proti tomuto opatření se staví jen ministr kultury a lidská práva. Ti, kdo u nás zodpovídají za bezpečnost, tedy Ministerstvo vnitra, Národní bezpečnostní úřad, BIS či Úřad pro zahraniční styky a informace proti principu zákona nic nemají,“ zaznělo na semináři od předsedy klubu Marka Černocha.

Vojenský veterán z Afghánistánu Miroslav Lidinský seminář uzavřel slovy: „Služba vlasti je správná. Voják má sloužit vlasti, ne se stavět proti ní. Pro mladé Evropany je dnes bohužel atraktivní bojovat i proti nám v armádách cizího státu. Každým dnem roste riziko ostudných případů, kdy mladí lidé odcházejí sloužit islámskému terorismu a takové jednání musí společnost trestat.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama