ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2014 22:18:48

Z jednání poslanců je mi smutno

Z jednání poslanců je mi smutno

V rámci projednávání situace na Ukrajině hnutí Úsvit předložilo návrh usnesení. Neprošel. Pro jeho přijetí hlasovalo jen 55 poslanců.

 Pochopil bych ty, co se zdrželi (konec konců, zvednout ruku pro cokoli, předložené Úsvitem, není „in“). Ale nějak nedokáži pochopit těch 48 zákonodárců, co hlasovali PROTI. Vzhledem k tomu, že usnesení vyzývalo k ukončení násilí na Ukrajině, vyšetření masakru v Oděse a prošetření situace našich krajanů v místě – tak se ptám jednoho poslance z ČSSD, třiadvaceti poslanců a poslankyň ANO 2011, jedenácti z ODS, taktéž jedenácti z TOP09 a konečně i dvou lidovců: znamená snad toto vaše hlasování, že si přejete pokračování násilí na Ukrajině, je vám jedno, kdo způsobil masakr v Oděse a osud našich krajanů je vám ukradený? Nebo to mám chápat tak, že i kdyby Úsvit předložil usnesení, že jedna plus jedna jsou dvě – tak někteří to budou prostě z principu popírat? Pevně věřím v tu druhou variantu – i když ani ta mne moc netěší. Na druhou stranu – aspoň na něčem se náš ctěný zákonodárný sbor dokáže shodnout napříč politickým spektrem.


Přikládám text usnesení – a opravdu by mne zajímalo, co je na něm špatně…..

„Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky vyzývá všechny politické síly na Ukrajině k zastavení násilí a zahájení jednání ve spolupráci s Evropskou unií, Spojenými státy a Ruskou federací. Cílem jednání musí být umožnit ukrajinským občanům vyjádřit se v jednotlivých oblastech ke státoprávnímu uspořádání v rámci Ukrajiny a svobodná volba politické reprezentace země.

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky dále vyzývá vládu České republiky, aby se zasadila o mezinárodní a nezávislé vyšetření masakru, který proběhl 2. května v Oděse a aby provedla prošetření bezpečnostní situace, ve které se naši krajané na Ukrajině dnes nově ocitli.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama