ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2015 22:28:00

Okurková atomovka

Okurková atomovka

Letní taškařice Agrotec vs. Česká pošta ukázala naplno něco, co je potřeba bez vytáček pojmenovat: Máme dnes v zemi dvě "ministerstva vnitra". Jedno skutečné jako státní instituci a jedno soukromé.

 To soukromé (Bezpečnostní divize Agrofertu) disponuje jak profesionálními detektivy, operační technikou, tak i komunikační mašinérií, včetně podpůrných hlásných trub typu Nadačního fondu proti korupci, MF Dnes apod. A obrovskými penězi. Poprvé bylo naplno použito (k překrytí vážného problému Jaroslava Faltýnka s Agrotecem), brutálně a natvrdo, jak se to dělá v byznysu. Drobný rozdíl spočívá v tom, že jeho majitel je první místopředseda vlády.

Včera se obě strany sešly a navenek uzavřely příměří. Musela to být vskutku zajímavá Bezpečnostní rada státu, poněkud sicilská.

Nechci v tomto souboji v žádném případě osobně stranit Milanu Chovancovi, jak to bylo fakticky s Českou poštou, je samostatné téma. Ale chci otevřeně stranit Ministerstvu vnitra jako státní instituci, přes všechny problémy (a že jich je) mající pravidla a fungující v rámci nějakého řádu. Vítezství soukromého ministerstva vnitra v této válce by znamenalo konec demokracie v ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama