ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2010 19:06:00

Stávající protikorupční mechanismy nestačí

Stávající protikorupční mechanismy nestačí

Ministr Pecina se nebrání zřízení samostatného protikorupčního úřadu.

Současný ministr vnitra Martin Pecina se nebrání tomu, že by po volbách mohl vzniknout samostatný úřad pro boj s korupcí. Podle něj není dnes systém natolik dobře nastaven, aby bylo možné dobře korupci odhalovat.  

„Myslím si, že institucionalizace boje proti korupci by měla nějakým způsobem dále pokračovat. To že je zatím pouze samostatný útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality je asi málo. Jestli by měl být samostatný protikorupční úřad nebo jestli by to mělo být v rámci architektury státního zastupitelství, o tom se bavme asi po volbách v normálním legislativním procesu. Pravdou je, že tak jak je to dnes nastaveno v boji proti korupci, to nestačí," říká ministr vnitra Martin Pecina.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama