MgA. Karolína Koubová

  • BPP
  • Vysočina
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2022 22:19:00

Skládání účtů před volbami je zde

Skládání účtů před volbami je zde

Komentář na facebookovém profilu k propukajícímu předvolebnímu klání.

 Skládání účtů před volbami je zde, nedá se tomu vyhnout ani to obejít. Je to sice zvláštní pocit, ale vlastně je fajn se probírat starými zápisky a koukat se přes rameno na ty čtyři roky, které máme za sebou.

V prvním dílem seriálu Máme splněno bych se ráda podívala na změny v plánování a v komunikaci. Ačkoli to nemusí být pro vás obyvatele na první dobrou zajímavé, tak věřte, že jsou to právě tyto neviditelné změny (funkční plánování a sběr dat), které následně pomáhají těm velkým a znatelným mi navenek, aby se mohly uskutečnit.

Obrovskou proměnou prošla komunikace radnice směrem k občanům. Vsadím se, že už si nikdo nepamatuje na dobu, kdy jsme neměli Insta, fcb stránky fungovaly jen občas, youtube kanál existoval, ale nebylo na něm žádné video. Jsou to přesně 4 roky, kdy se to změnilo. Přišla apka Hlášení rozhlasu, nový zpravodaj Ježkovy oči - nejprve tištěný měsíčník a následně i online aktuální zpravodajství.

Strategický plán je téměř před dokončením, vznikal dva roky a na jeho podobě jste se podíleli obrovskou měrou. Mohu říct, že naprosto odpovídá potřebám města, i proto někteří odpůrci říkají, že je příliš ambiciózní. Po období covidu a v současné ekonomické krizi je třeba pečlivě zvažovat priority města, kam napneme síly a které projekty necháme na později. Toto rozhodování bude mnohem jednodušší se strategickým plánem v ruce, a s čísly z investičního plánu jako podkladem.

Zapojování obyvatel do rozhodování neboli participace, velké téma při řízení města a při dlouhodobém plánování. Osadní výbory dostaly možnost oficiálně připomínkovat materiály do rady a zastupitelstva, které se jich týkají, stanoviska jsou součástí materiálů. Zjednodušili jsme způsob, jak mohou využívat finance ve svých fondech. I když nebylo možné se potkávat, tak jsme názory sbíraly ve virtuálních kavárnách, pracujeme s pocitovými mapami, dotazníky, veřejně projednáváme i záležitosti, které jsou nad rámec zákonných povinností. Vzděláváme úřad tak, aby uměl se sebranými daty opravdu pracovat, protože špatně udělaná participace je naprosto k ničemu, pro vás i pro nás.

Krásným souhrnným příkladem výše uvedeného budiž tato apka, kterou vyvíjí úřad se studenty Střední školy stavební.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama