Mgr. Alena Ježková, PhD.

nezávislá kandidátka na starostku Prahy 1 za KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2014 13:53:07

Pane starosto, vyzývám vás na souboj

Pane starosto, vyzývám vás na souboj

Otevřený dopis starostovi Prahy 1 Oldřichu Lomeckému

Vážený pane starosto,

na Vaše pravidelné výlevy sebechvály v měsíčníku Praha 1, které by mohly připadat bezelstné leda občanům severní Koreje, jsme si během Vašeho čtyřletého působení víceméně zvykli. To, proti čemu však z občanských pozic razantně protestuji, jsou Vaše štvavé výroky v zářijovém čísle. V periodiku placeném z obecních peněz napadáte konkrétní opoziční strany a hnutí způsobem, v němž se ozývá styl totalitního Rudého práva.

K čemu jinému také připodobnit formulace „spasitelé, kteří se dávají dohromady půl roku před volbami“, „nositelé toho nejhoršího“, zastupitelka, která „odvádí špinavou práci v zákulisí“? Chybí už jen „ztroskotanci a samozvanci“. Tak zněl titulek článku v Rudém právu, který zahájil propagandistickou kampaň proti signatářům Charty 77. Jak mnoho jste se přiblížil jeho východiskům, dokládá přímá citace:  „Tito samozvanci pohrdající lidem, jeho zájmy, jím volenými zastupitelskými orgány si osobují právo zastupovat náš lid, žádají »dialog s politickou a státní mocí« a dokonce chtějí hrát úlohu jakéhosi »prostředníka v případných konfliktních situacích.“

Zdá se, že po pětadvaceti letech demokracie jsme na tom ve Vašich očích stejně. My, co si „dovolujeme“ hájit zájmy lidí, kteří mají odlišný názor než je ten Váš. My, členové opozičních stran a hnutí, ale také tisíce občanů - signatářů petic, kteří se brání Vaší neschopnosti učinit život na Praze 1 snesitelnějším.

Trestní oznámení na Vás za šíření pomluvy ať zváží konkrétní lidé, které napadáte. Já Vás jako kandidátka trojkoalice My, co tady žijeme na pozici starostky Prahy 1 vyzývám k čestné konfrontaci tváří v tvář – jen Vy a já ve veřejné debatě o současnosti Prahy 1.

Místo a dobu si určete sám. Dostavím se.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama