ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2009 16:14:44

Malá domů

Malá domů

Odcházející vláda na jednom ze svých posledních zasedání rozhodla, že někteří naši chudí dostanou speciální sociální dávku na telefonování.

<span class="Apple-style-span" style="font-family: verdana; font-size: 13px; ">Telefonování je totiž podle této interpretace jedna ze základních životních potřeb. Přesněji řečeno by se mělo říci, že ministryně informatiky, patrně po konzultaci s jedním z našich úspěšnějších a aktivnějších lobbyistů, který je shodou okolností i její manžel, se rozhodla zajistit našim komunikačním operátorům pohodlné zvýšení tržeb o 500 milionů korun.Na tuhle částku totiž celé to pěkné gesto přijde.Možná, že až se manželka například ministra kultury dá rovněž na lobování, tak se ukáže, že i chození do kina je nezbytná kulturní potřeba a vláda na ní chudým přidělí další půlmiliardu.Socialistickým nápadům všeho druhu se meze nekladou. Není to koneckonců tak dávno co chtěl například nějaký soc.dem. poslanec prosadit pro odboráře dodatečnou sociální dávku určenou výlučně na tuzemskou rekreaci (aby se tak jako pomohlo našim hoteliérům a víc lidí poznalo krásy naší země). A není to rovněž tak dávno co se ukázalo, že významná část státního příspěvku na stavební spoření skončí jako poplatek za vedení účtu na kontě příslušné spořitelny.Nic totiž není tak sladké (a pro někoho výnosné) jako je pomáhání někomu jinému za cizí peníze. Dokud společnost nenastaví své parametry tak, že pro operátory bude otázkou společenské prestiže přijít samostatně s nabídkou zlevněného volání, pro konkrétně definované sociálně slabé skupiny občanů, tak není naděje, že by tohle pařeniště socialistického myšlení přestalo existovat</span>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama