Mgr. Bc. Petr Krčál

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2017 22:09:00

Strana se nachází v hluboké krizi, ale tady na Vysočině má pevné a zdravé jádro

Strana se nachází v hluboké krizi, ale tady na Vysočině má pevné a zdravé jádro

Petr Krčál povede ČSSD na Vysočině ke změnám.

Sociální demokraté na Vysočině se sešli na výročí vzniku Československé republiky 28. října ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku, aby zhodnotili výsledky voleb a zvolili si nové vedení. Delegáti konference do svého čela opět zvolili staronového krajského předsedu a náměstka ministra pro legislativu a rovné příležitosti Petra Krčála.

Vysočinští sociální demokraté zároveň otevřeně diskutovali o výsledcích sněmovních voleb. Přestože ČSSD na Vysočině získala nejlepší výsledek ze všech krajů v zemi, shodla se drtivá většina přítomných, že je třeba stranu radikálně změnit. Odhlasovali proto usnesení, v němž požadují okamžitý odchod strany do opozice a svolání mimořádného sjezdu v nejbližším možném termínu. V dalším usnesení vyzvali stávající vedení strany k rezignaci.

Další usnesení krajské konference ČSSD na Vysočině už směřovala do budoucnosti. „Je potřeba rozšířit členskou základnu a dát šanci neokoukaným tvářím. V našich řadách bych rád viděl více mladých,“ pronesl Petr Krčál.

Konference také vyzvala vedení krajské organizace k rychlému zahájení příprav na komunální volby.  „Strana se nachází v hluboké krizi, ale tady na Vysočině má pevné a zdravé jádro. A věřím, že se dobře připravíme na komunální volby, které nás čekají příští rok. To je teď pro mne nejdůležitější úkol,“ uzavřel Krčál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama