Mgr. Bc. Roman Sklenák

  • SOCDEM
  • Líšeň
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2018 12:20:00

Všechny pozměňovací návrhy se vzájemně vylučují

Všechny pozměňovací návrhy se vzájemně vylučují

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 7. prosince 2018 k zákonu o sociálních službách

 Dobré ráno, kolegyně a kolegové.

Já tak, jak jsem se bavil se zástupci jednotlivých poslaneckých klubů, jsem přesvědčen, že tento návrh zákona dnes schválen bude. Jen je otázka v jaké podobě samozřejmě. Jestli se tedy bude zvyšovat příspěvek na péči pouze ve čtvrtém stupni, nebo i ve třetím, v jaké to bude výši a od kdy. To jsou otázky v pozměňovacích návrzích, které byly předloženy. A všechny ty pozměňovací návrhy se vzájemně vylučují, takže může být schválen pouze jeden.

Já bych se chtěl přirozeně přimluvit za přijetí toho mého pozměňovacího návrhu, který zvyšuje příspěvek na péči pro ty, kteří nežijí v pobytových zařízeních. Ve čtvrtém stupni na 19 200 korun, ve třetím stupni dětem a mladistvým na 13 900 a ve třetím stupni dospělým na 12 800 korun.

Z těch pozměňovacích návrhů, které byly podány, je tento pro ty osoby, které nežijí v pobytových zařízeních, nejštědřejší.

Dámy a pánové, jde o 85 tisíc lidí a jejich rodiny, kterým můžeme jejich poměrně těžký život naším dnešním rozhodnutím učinit o něco snesitelnější, o něco důstojnější, o něco šťastnější.

Já chápu, že všichni zvažujeme rozpočtové dopady, které samozřejmě nejsou malé, ale jsem přesvědčen, že těmto lidem bychom měli pomoci. Skoro bych řekl, že jim pomoci musíme.

Jak už možná víte, garanční výbor pro sociální politiku při přijímání stanovisek k předloženým pozměňovacím návrhům podpořil dva, ten můj, který jsem vám představil a pozměňovací návrh kolegyně poslankyně Lenky Dražilové a přijal také návrh procedury.

Já bych chtěl už v tuto chvíli avizovat, že až se dostaneme k této fázi, tak budu navrhovat změnu procedury, a to z toho důvodu, že i tak, jak jsem vnímal názory vás, tak největší šanci na přijetí má právě jeden z těchto dvou pozměňovacích návrhů. Protože ten můj je - řekl bych - vůči těm příjemcům štědřejší, tak si myslím, že má logiku, aby byl hlasován jako první a v případě, že by nebyl přijat, by byl hlasován pozměňovací návrh paní kolegyně Dražilové. Jen chci avizovat, že tento návrh na změnu procedury budu podávat.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama