Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2020 15:09:00

Vyzýváme vládu, aby dnes jednoznačně uvedla, kdy se děti vrátí do škol

Vyzýváme vládu, aby dnes jednoznačně uvedla, kdy se děti vrátí do škol

Předseda hnutí STAN na tiskové konferenci poděkoval zahraničním partnerům za poskytnutou pomoc v době krize, upozornil na přetrvávající nesrozumitelnost v komunikaci vlády.

Vyzval její zástupce, aby nejpozději během dnešního dne sdělili rodičovské veřejnosti, jak to bude s návratem dětí do škol.

„Jako předseda hnutí i člen zahraničního výboru bych rád poděkoval za zahraniční pomoc, kterou nám v této době partneři poskytují. Velkorysá pomoc z Evropské unie a Severoatlantické aliance v naší dramatické situaci je zásadní. Všem státům děkuji za to, že byli ochotni poskytnout - nyní tak cenný - zdravotnický materiál. A ačkoli kolem sebe pozorujeme špatné příklady, které nám dávají samotní členové vlády, chtěl bych apelovat na občany, aby dodržovali opatření a situaci brali skutečně vážně.

Je nepřijatelné, aby vláda situaci sváděla na chování lidí v České republice. V první vlně jsme byli příkladnou zemí. Pokud zhoršující se situaci vláda zanedbala, musely z její strany přijít restrikce, ale opravdu za to nemohou naši občané. Také nevíme, jak se vir zachová a co další týdny přinesou. Ale chceme po vládě, bojovala s dezinformacemi, zorganizovala masivní informační kampaň a komunikovala data otevřeně a srozumitelně i laické veřejnosti.

Základem další činnosti musí být ochrana seniorů, oddělení nejrizikovějších skupin, testování personálu sociálních zařízení a skutečně efektivní a cílená ochrana zranitelných osob, aby se zbytek společnosti vrátil co nejrychleji k normálnímu životu, aniž bychom kohokoli ohrozili na životě.

Komunikace vlády zůstává chaotická i směrem rodičovské veřejnosti. Rodiče žijí v nejistotě, nemohou plánovat svůj běžný život ani sociální a ekonomickou existenci. Vyzýváme proto vládu, aby nejpozději během dnešního dne jednoznačně uvedla, jak to bude s návratem dětí do škol. Musí přijít jasné rozhodnutí, i kdyby to nebyla dobrá zpráva. Není na co čekat.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama