Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2010 13:51:13

Jak ODS bojovala proti obstrukcím

Jak ODS bojovala proti obstrukcím

ODS nemá několik měsíců před volbami žádnou pozitivní politickou agendu, ani sílu prosadit své návrhy v Poslanecké sněmovně. Rozhodla se proto současnou schůzi alespoň zdržovat a brzdit.

Jediným výsledkem bude prodloužení jednání. Čas, který ztratíme díky obstrukci ODS, doženeme večer nebo v dalším jednacím týdnu. Obstrukce jsou legitimní nástroj parlamentní demokracie, ale ODS kouzlo obstrukce objevila docela nedávno. Není to tak dlouho, kdy téměř každé delší vystoupení soc. dem. poslance v době Topolánkovy vlády označovali představitelé ODS za nemístné zdržování a nepřijatelnou obstrukci a spílali nám do Sládkovců… Časy se zkrátka mění a ODS s nimi:

Petr Tluchoř (11. 6. 2008): Já si ale myslím, že každý vidí, přestože většina poslanců zde tu věc nezažila, já také ne - ale čelíme nejbrutálnější obstrukci od dob Sládkovců! Pánové, já si myslím že to opravdu přeháníte!

Mirek Topolánek (3. 10. 2006): Nehlasujte, prosím, pro tuto vládu, pokud si myslíte, že trpělivost občanů je nekonečná, a jste si jisti, že vám i další obstrukce lidé musejí odpustit.

Mirek Topolánek (11.2.2009): Ano, vy opravdu máte právo na obstrukce, nesmí to ale překročit mez, kdy Sněmovna ztrácí schopnost schválit cokoliv.

Petr Nečas (11. 6. 2008)(...) já teď tady nechci rozvíjet debatu, ale poukazovat na pracovní dobu poslanců za situace, kdy dnes Poslanecká sněmovna neodpracovala vůbec nic díky obstrukci opozičních poslanců, já považuji za velmi nevhodné.

Časy se zkrátka mění a ODS s nimi…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama