Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2010 13:00:00

ODS ve sněmovně jen odvádí pozornost od vlastních problémů

ODS ve sněmovně jen odvádí pozornost od vlastních problémů

70. schůze poslanecké sněmovny byla nakonec přerušena. Předtím trvaly nekonečné obstrukce ODS, která se snažila poněkolikáté otevřít kauzu Gripen.

"Občanští demokraté chtějí křečovitě odvést pozornost od důlěžitých věcí. A vlastních problémů," řekl místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka na večerní tiskové konferenci.

Dodal, že zcela nechápe jejich postup a zvláštní způsob obstrukcí, kdy vystupovali další a další řečníci a narušovali dokonce vystoupení svých stranických kolegů. Na skutečně důležité věci a konstruktivní debatu zbyla jen hodina a půl, z čehož pak většinu pochopitelně zabrali představitelé vlády. Jejich vystoupení byla korektní a informovala o probíhajících vyšetřováních i o prověrce Nejvyššího státního zastupitelství.

Bohuslav Sobotka dále upozornil, že ODS byla u moci tři roky a v kauze Gripeny neobjevila nic závadného. "Měla své lidi na ministerstvu vnitra i spravedlnosti, přesto nic nevyšetřila. Občanští demokraté chtějí křečovitě odvést pozornost od důlěžitých věcí a vlastních problémů. Opencard, předražené cyklostezky, podivné ekologické tendry, kauzy z dob vlády Mirka Topolánka..." přednesl Bohuslav Sobotka nelichotivou bilanci ODS z posledních let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama