Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2017 15:09:00

V EU musí být jedna kvalita potravin pro všechny, a to ta nejvyšší

V EU musí být jedna kvalita potravin pro všechny, a to ta nejvyšší

V pátek 13. října 2017 zahájí předseda vlády Bohuslav Sobotka společně se slovenským předsedou vlády spotřebitelský summit v Bratislavě. Setkání bude zaměřeno na boj s dvojí kvalitou potravin v rámci Evropy.

Hosty summitu budou také eurokomisařka pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost pohlaví Věra Jourová, komisař pro zdraví a bezpečnost potravin Vytenis Andriukaitis a zástupci sdružení spotřebitelů i výrobců.

„Na problém dvojí kvality potravin dlouhodobě upozorňujeme. V EU musí být jedna kvalita potravin pro všechny, a to ta nejvyšší. Příslib Jean-Claude Junckera a poslední kroky Evropské komise ukazují, že tlak V4 se vyplatil. Věřím, že summit v Bratislavě povede k důslednější ochraně spotřebitelů,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.  

Premiér Bohuslav Sobotka požádal v roce 2015 Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo zemědělství, aby toto téma vznesly na jednání rady EU a obrátily se s žádostí o součinnost na Evropskou komisi. V květnu 2016 na to ČR upozornila i v rámci zasedání Rady pro zemědělství a rybářství a v červnu 2016 byly Evropské komisi zaslány podklady včetně testu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, který rozdíly v obsahu potravin prokázal. Další test, který výsledky prvního průzkumu potvrdil, nechalo zpracovat Ministerstvo zemědělství v letošním roce. Tématem se zabývali také předsedové vlád zemí Visegrádské skupiny na mimořádném summitu ve Varšavě 2. března 2017, kde se shodli na důrazném postupu proti dvojí kvalitě. Další kroky vlády v oblasti dvojí kvality potravin naleznete ZDE.

Další informace o summitu naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama