Mgr. Dagmar Navrátilová

  • LIDEM
  • Opatovice
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2012 10:41:00

Kvůli lepší budoucnosti je nutné provést reformy

Kvůli lepší budoucnosti je nutné provést reformy

Češi vesměs souhlasí s tím, že je nutné provést reformy v sociální, zdravotní a daňové oblasti.

Sociologický průzkum ukázal, že si tři čtvrtiny občanů uvědomují, že změny jsou nutné. Nelíbí se jim ale reformy navržené vládou. Je to rozpor, který je na první pohled nelogický, ale při bližším pohledu celkem pochopitelný.

Většina Čechů si je zodpovědně vědoma toho, že ekonomická situace státu je neudržitelná. Kam by vedlo další zadlužování státu navíc vidíme v přímém přenosu na příkladech Řecka a Španělska. Každý, komu záleží na budoucnosti svých dětí, musí uznat, že se současným stavem je nutné něco udělat. Můžeme se samozřejmě přít o to, jakou podobu mají reformy mít. Pokud někdo zná objektivně lepší řešení, než jsou současné návrhy, je na čase s ním vyjít na světlo. Jsme ochotni diskutovat a podobu reforem i změnit. Nedá se ale souhlasit s názorem levice, že reformy je potřeba zastavit a vrátit se ke stavu, kdy se ze státní pokladny bralo bez ohledu na reálné příjmy. Na rozdíl od opozice nám totiž záleží na tom, aby naše děti vyrůstaly ve stabilní a ekonomicky vyrovnané zemi a jsme ochotni kvůli lepší budoucnosti přestát i období, kdy se prostě budeme muset uskromnit.

Dagmar Navrátilová, poslankyně Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama