Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2016 18:29:00

ČR bude hlavním hostem Lipského knižního veletrhu v roce 2019

ČR bude hlavním hostem Lipského knižního veletrhu v roce 2019

Ministr kultury Daniel Herman a státní tajemník Zdeněk Novák přijali v Kulečníkovém sále Nostického paláce delegaci mladých členů CDU ze Saska a zástupce pražské organizace mladých členů KDU-ČSL.

 Daniel Herman přítomné seznámil s prací resortu kultury i s novinkami ve spolupráci v oblasti kulturní výměny mezi ČR a SRN. „Z nejnovějších událostí čilé kulturní spolupráce mezi oběma zeměmi musím zmínit tu, která mi udělala velkou radost, a sice v pondělí 18. července podepsanou smlouvu o budoucí spolupráci mezi mezi Leipziger Buchmesse a ČR, která potvrzuje významnou kulturní událost: Česká republika bude hlavním hostem Lipského knižního veletrhu v roce 2019,“ řekl krom jiného ministr kultury.

Poté si členové delegace prohlédli Nostický palác, barokní skvost, který vznikl na místě dřívější zahrady a dvou dnes již neexistujících domů U zelené růže a U zlatého medvěda. Palác nechal postavit mezi lety 1660-1676 Jan Hartvík z Nostic, autorem projektu byli buď Francesco Caratti či Carlo Lurago. Palác se pyšní unikátní majorátní knihovnou s 15 tisíci svazky i slavnou obrazárnou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama